Начало Дакар М-Спорт ще вземе участие в рали Дакар

М-Спорт ще вземе участие в рали Дакар

388
0
М-Спорт Дакар
снимка, М-Спорт

Екипът на M-Спорт обяви най-новата си разработка в областта на моторните спортове. Тя се осъществява чрез съвместно партньорство с известния производител на рали автомобили Нийл Уулридж Моторспорт (NWM).

NWM е световноизвестен производител на рали автомобили, базиран в Питърмарицбург, Южна Африка. Подобно на M-Спорт, предприятието има дълга и легендарна връзка Форд.  През 2022 г. двете компании ще отпразнуват 25 години сътрудничество с емблематичния син овал.

След обявяването на тази съвместна операция, M-Спорт става европейски щаб на NWM и глобален дистрибутор на автомобила NWM Форд Рейнджър T1+.

Toва партньорство обединява два емблематични независими производителя с дългосрочната цел да участват в световноизвестното рали Дакар, като същевременно разработват програма за клиенти на ралитата от световна класа.

Участие в Дакар винаги е било отдавнашна амбиция на M-Спорт и NWM. Последното им сътрудничество може да проправи пътя на двете страни да осъществят целта си. В крайна сметка те искат да направят конкурентноспособен автомобил, който да се бори за победата.

Партньорството на M-Sport с NWM позволява на двете марки да споделят техническите си способности и ресурси. Те са изградени в продължение на 25 години непрекъсната работа в пряка връзка с Форд.

Въпреки че целта за атака на Дакар е на хоризонта, тепърва предстоят години на работа и развитие, включително изграждане на подходяща инфраструктура. Първите стъпки в партньорството на двата екипа, са M-Sport да започне програма за поддръжка на клиенти, базирана в централата на британците в Довънби. 

В допълнение към поддръжката на клиентите, M-Спорт ще си сътрудничи с NWM при разработването на NWM Ford Ranger T1+ чрез тестване и събиране на обратна информация от всички клиентски програми. Първият NWM Ford Ranger T1+ се очаква да пристигне в Европа в края на май. Съвсем скоро след това ще бъде на разположение за тестова и клиентска програма.

„Аз и Матю наскоро бяхме в Южна Африка, за да се срещнем с Нийл Уулридж и синовете му, за да обсъдим техния Форд Рейнджър T1+. Това е важна и вълнуваща перспектива за мен. Аз съм почти 45 години в рали бизнеса. Рали рейдът и Дакар винаги са предизвиквали интереса ми. Това е дисциплина, която не подценявам. Напълно съм наясно, че тя изисква години опит и знания“, сподели управляващият директор на М-Спорт Малкълм Уилсън.

„М-Спорт и NWM имат споделена визия. Ние мятаме, че нашите екипировки се допълват по начин, който ще създаде ненадмината екипировка за рали рейдове. NWM Ranger има определен потенциал и изграден на много солидна основа, Матю направи тест на автомобила по време на посещението ни и беше много положително настроен. Честно е да кажа, че не съм човек, който се отклонява от предизвикателствата. Това е едно от нещата, което обичам в моторните спортове. Не е тайна, че трябва да свършим доста работа, за да се борим за престижното рали Дакар. Въпреки всичко съм убеден, че нашият екип и NWM разполагам с инструментите ноу-хауто, за да издигнат Форд Рейнджър Т1+ към нови висоти.“

Нямам никакъв предишен опит в шофирането или управлението на автомобил T1+, но първото впечатление беше наистина добро. Това е много важно, тъй като имаме добра база за работа. Смятам, че благодарение на това сътрудничество ще можем да продължим програмата за развитие на автомобила заедно с Нийл и неговия екип“, заяви директорът на М-Спорт и развоен пилот Матю Уилсън.

„Силно сме обнадеждени от стабилната основа, върху която е изграден автомобилът на Форд. За нас беше чудесно да усетим реално как точно работи той. Това е началото на една напълно нова ера за M-Спорт. Ние сме развълнувани да се учим и да видим какво могат да донесат нашите знания в цикъла на развитие.“

„Това е знаков момент за NWM и гордост за мен. Винаги съм се възхищавал на Малкълм. M-Спорт е екип, с който винаги съм искал да си сътруднича по различни причини. Нашият Рейнджър T1+ е автомобил, който очакваме с нетърпение да развием и да изградим силна клиентска линия, която М-Спорт доказа, че може да създаде и укрепи. Нашата кола е изградена върху надеждната и добре изпитана основа на предишното поколение Рейнджър. По този начин тя поставя новия ни автомобил на отлично стартово ниво на представяне в сравнение с конкуренцията. Следователно можем да използваме южноафриканския рали шампионат като изпитателен стенд за нашия автомобил директно срещу нашите конкуренти. Това ни дава увереност да изведем машината си на световната сцена“, каза собственикът на NWM Нийл Уулридж.
„Беше страхотно да посрещна Малкълм и Матю Уилсън в нашия щаб и да им предложим възможността да видят Форд Рейнджър T1+ в действие. Матю повдигна някои интересни въпроси за развитието, които вече подчертаха значението на експертния опит, който привличаме чрез партньорството с M-Спорт.“
M-Спорт Дакар
снимка, М-Спорт