Начало WRC News М-Спорт все още иска да постигне договорка с Льоб

М-Спорт все още иска да постигне договорка с Льоб

352
0
Себастиен Льоб, М-Спорт Форд
Себастиен Льоб, снимка М-Спорт Форд

М-Спорт все още иска да постигне договора със Себастиен Льоб. Управляващият директор на британския отбор Малкълм Уилсън призна, че продължава да води дискусии с французина относно участие в избрани ралита от сезон 2023 в WRC.

Льоб се присъедини към М-Спорт в началото на миналата година. 48-годишният състезател кара в общо четири ралита през 2022 г. Льоб спечели рали Монте Карло след битка със Себастиен Ожие. Това бе първи и засега единствен успех на новия автомобил Форд Пума Rally1. После той се бореше за победите в Португалия, Кения и Гърция, но за съжаление се сблъска с технически проблеми и спукани гуми.

М-Спорт така и не успя да убеди Льоб да се включи в тазгодишното издание на рали Монте Карло. Деветкратният световен шампион в WRC реши да си даде малко почивка след като участва в рали Дакар 2023. Там той финишира на второ място зад победителя Насер Ал-Атия.

М-Спорт направи огромни промени в пилотския си състав за 2023 г. Отборът на Макълм Уилсън се раздели с Крейг Брийн, Гас Грийсмит и понижи Адриен Фурмо. На тяхно място дойде От Танак. Естонецът напусна Хюндай в края на 2022 г. и реши да се върне в отбора, с който започна кариерата му в световния рали шампионат. Негов съотборник е Пиер-Луи Лубе. Младият французин ще кара с пълен сезон след като се включи в избрани ралита през сезон 2022.

Уилсън заяви, че все още води дискусии с Льоб. Британецът обаче бе категоричен, че приоритет за М-Спорт е да помогне на Танак да се бори за световната титла.

„Да, разговаряме с него“, казва Уилсън пред сайта dirtfish.com.

„Бих искал да го видя [обратно] със сигурност. Надявам се да успеем да намерим начин да направим няколко ралита. [Но] основният ми акцент е да доведа От до положение, в което той да е 100% щастлив.“

Тази година М-Спорт ще се възползва напълно от присъствието на Танак. Естонецът ще кара във всички ралита и ще опита да бъде реален съперник на Тойота и Хюндай. На теория той много по-реалистични шансове да спечели шампионата, отколкото преди 12 месеца. В резултат на това е важно всяка сделка с Льоб не трябва да пречи на Танак по какъвто и да е начин. 

Миналия уикенд Танак се включи в рали Отепаа. Надпреварата бе откриващ кръг от тазгодишната кампания в естонския рали шампионат. Световният шампион от 2019 г. успя да спечели домашното си състезание с аванс от повече от 2 мин. и 30 сек. По този начин той се подготви по най-добрия начин за втория кръг от сезон 2023, който ще се проведе този уикенд в Швеция.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Ott Tänak (@otttanak)