Начало Рали Микелсен пръв в шейкдауна в Уелс

Микелсен пръв в шейкдауна в Уелс

36
0

Андреас Микелсен бе най-бърз в шейкдауна на рали Уелс, последен кръг от тазгодишния световен шампионат. Норвежецът изпревари с 0,3 сек съотборниците си в екипа на Фолксваген Себастиен Ожие и Яри-Мати Латвала.

Микелсен измина 3,32-километровата отсечка Клокеног за 2:01.3 мин. Той и Латвала направиха по четири преминавания, докато Ожие записа само две.

– Получи се чудесно начало на ралито – коментира Андреас. – Условията бяха малко по-хлъзгави, отколкото в тестовете преди състезанието. Но така имахме чудесна възможност да се адаптираме. Типичен Уелс. Преминаванията ни бяха добри. Изпитахме две различни настройки на колата. Като цяло очевидно съм доволен и смятам, че сме готови.

Ожие отбеляза, че надпреварата обещава да е много интересна, след като той и съотборниците му са освободени от напрежението да се борят в шампионата:

– Всеки ще се постарае да завърши сезона с добър резултат. Сигурен съм, че ще е напрегнато рали. Дъждът винаги прави условията по-сложни, нивото на сцепление се променя през цялото време.

Латвала също отбеляза, че сцеплението изобщо не е постоянно – има участъци на твърд чакъл, както и значително по-хлъзгави секции.

Четвърто време даде Роберт Кубица (М-Спорт), следван от От Танак (с частен Форд Фиеста RS WRC), Крис Мийк (Ситроен), Елфин Еванс (М-Спорт), Мико Хирвонен (М-Спорт), Хейдън Падън (Хюндай), Мадс Остберг (Ситроен) и т.н.

Рали Уелс започва утре, тази вечер е церемониалният старт на състезанието.