Начало Рали Мадс Остберг и Марко Мартин ще се срещнат в рали Естония

Мадс Остберг и Марко Мартин ще се срещнат в рали Естония

74
0
???? ???????,WRC

Настоящият пилот във WRC Мадс Остберг и бившият участник в същата категория Марко Мартин ще се съревновават по между си в рали Естония 2011 (15-16 юли). Надпреварата е кръг от балтийския и естонския шампионат.

Тази година Остберг се състезава във WRC от името на екипа Стобарт и в момента е на 6-а позиция в класирането. Следващият старт от WRC е рали Финландия (29-31 юли). За да се подготви за него обаче Остберг ще кара Форд Фиеста RS WRC в рали Естония, което ще се състои две седмици преди това. Причината е, че характеристиките на отсечките, както и настилката на двете надпревари имат доста сходства.

Същевременно в рали Естония 2011 ще участва и друго добре познато в рали средите име – Марко Мартин. По време на кариерата си във WRC талантливият пилот успя да спечели 5 надпревари с Форд като впоследствие се оттегли от активна спортна дейност. Мартин обаче ще участва в тазгодишното издание на рали Естония и то със същия автомобил – Форд Фокус RS WRC 03, с който взе победата миналата година. Навигатор ще му бъде сънародникът му Кристо Крааг.

По повод на предстоящото си участие в ралито и новината, че в Естония ще се сблъска с истинска рали легенда, Остберг коментира:

– Със сигурност ще се борим за победата. В допълнение ще работим с различни настройки и нашата цел е да придобием добро усещане преди рали Финландия. Прекрасно е, че Марко Мартин ще стартира в ралито – ще бъде изключителна надпревара.