Начало Рали Мадс Остберг спечели двубой със самолет

Мадс Остберг спечели двубой със самолет

63
0

Мадс Остберг спечели двубоя си със самолет по време на изложение в родината си Норвегия.

Рали пилотът трябваше да се надбягва с изтребител F16, като той самият бе с Форд GT40 от 1966 г. (с двигател от НАСКАР с 650 к.с.). Военните обаче се намесиха в последния момент и отмениха този двубой. Вместо това състезателят на Адапта WRT участва в битка с акробатичен самолет и я спечели!

Норвежката армия спря опита (срещу F16 – б.р.) минути преди старта, така че трябваше да се състезавам с друг самолет. GT40, с който бях аз, е с максимална скорост 340 км/ч. И аз, и самолетът тръгнахме от място, карахме 1000 метра, обратен завой и още 1000 метра обратно до финала. Спечелих с добра преднина – обясни победителят от тазгодишното рали Португалия във WRC.

По принцип той е зад волана на Форд Фиеста RS WRC и успехът в Португалия бе първи в кариерата му в световния шампионат. Норвежкият пилот върви чудесно от началото на първенството и има още два подиума (в Швеция и Аржентина), като е трети във временното генерално подреждане при пилотите с 80 точки зад пилотите на Ситроен Себастиен Льоб и Мико Хирвонен.

Остберг ще пропусне следващия кръг в Нова Зеландия и се връща на трасето за Финландия в началото на август.