Начало Избрани Магнусен под въпрос за 24-те часа на Дайтона

Магнусен под въпрос за 24-те часа на Дайтона

598
0
Keвин Магнусен, Хаас
Keвин Магнусен; снимка Хаас

Кевин Магнусен най-вероятно няма да вземе участие в 24-те часа на Дайтона. Надпреварата е първи кръг от сезон 2023 в американския шампионат за издръжливост. Пилотът на Хаас получи контузия на едната си китка. Това поставя под сериозна въпросителна дали ще се включи в надпреварата на трасето във Флорида.

В края на миналата година Магнусен се включи в последния кръг от сезон 2022 в Intercontinental GT Challenge, който носеше името „Gulf 12 Hours“. Надпреварата се проведе на пистата Яс Марина. Датчанинът бе зад волана на Ферари 488 GTE Evo, подготвено от тима на MDK Motorsport. Магнусен си партнираше със своя баща и бивш пилот от F1 Ян Магнусен, както и собственика на тима Марк Кваме. В крайна сметка екипажът финишира на седма позиция в крайното класиране.

Фамилия Магнусен нямат намерение да спират общите си участия. Двамата трябва насладят на още едно съвместно състезание тази зима след като се записаха за участие в клас GTD на 24-те часа на Дайтона. Легендарното състезание ще се проведе на 28 и 29 януари. Заедно с тях ще бъдат Марк Кваме и Трентън Естеп. Този път екипажът ще кара Порше 911 GT3 R, подготвено отново от MDK Motorsport.

Наскоро Магнусен се оплака от болки в една от своите китки. 30-годишният състезател е посетил специалист, където бе установена киста. Това налага Магнусен да се подложи на операция. По този начин датчанинът ще бъде напълно готов за предсезонните тестове в Бахрейн, които започват в последната седмица на февруари.

Магнусен едва ли ще вземе участие в „24 часа на Дайтона“ заедно със своя баща. Пилотът на Хаас неведнъж е заявявал, че F1 е основният му приоритет откакто се завърна в спорта през миналия сезон.

„През последните няколко дни имах болки в китката. Това беше причината да отида на лекар, който да я прегледа. За съжаление бе открита киста, която трябва да бъде незабавно отстранена. Така ще съм напълно готов за сезона във Формула 1“, сподели Магнусен.

„Това е безобидна процедура, но вероятно ще трябва да почивам няколко седмици след това. Трябва да изчакам и да видя какво ще каже лекарят. В крайна сметка е малко вероятно да мога да се състезавам на Дайтона“, добави пилотът на Хаас.

Датчанинът ще кара за Хаас и през сезон 2023. Заедно с него ще бъде Нико Хюлкенберг. Германецът заменя Мик Шумахер, който бе освободен след последния старт в Абу Даби. В допълнение, Хаас все още не споделя кога ще покаже новия си болид VF-23.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MDK Motorsports (@mdkmotorsports)