Начало Избрани Магнусен: Представянето на Де Врис показва, че той се намира в отчаяно...

Магнусен: Представянето на Де Врис показва, че той се намира в отчаяно положение

1135
0
Ник де Врис и Кевин Магнусен
Ник де Врис и Кевин Магнусен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Кевин Магнусен коментира случилото се с Ник де Врис в Гран при на Австрия. Пилотът на Хаас вярва, че представянето на неговия колега от Алфа Таури показа, че той се намира в много отчаяно положение.

Магнусен и Де Врис имаха няколко контакта помежду си в последните стартове. Двамата се докоснаха по време на състезанието за Голямата награда на Канада. Това доведе до излизане извън трасето и загуба на време. Магнусен и Де Врис все пак успяха да се върнат в състезанието и да финишират. Те също така обявиха, че нямат лоши чувства един към друг.

Двамата състезатели водеха оспорвана битка по време на последния старт в Австрия. Тогава Магнусен опита да изпревари Магнусен от външната страна на завой №8. Де Врис обаче не остави достатъчно място и дори избута своя съперник от Хаас, който бе разстроен от маневрата на нидерландеца. „Де Врис напълно ме избута от пистата, какво по дяволите е това?“, каза Магнусен по радиото

В 35-тата обиколка Де Врис отново избута Магнусен извън пистата. В резултат на това датчанинът мина през чакъла и загуби няколко позиции. Инцидентът бе разследван от стюардите, които наказаха нидерландеца.

Магнусен коментира случилото се с Де Врис в Австрия. Състезателят на Хаас вярва, че нидерландецът е подложен на огромен натиск, който се отразява на неговото представяне.

„Представянето на Де Врис показва, че той се намира в отчаяно положение. Той получи наказание, нали така? Все пак ме избута от пистата“, сподели Магнусен. „Моето предположение е, че той се бори за бъдещето си и вероятно се намира в тежка ситуация. Нищо не мога да кажа по този въпрос, тъй като в крайна сметка той получи заслужено наказание“, добави пилотът на Хаас.

Датчанинът в крайна сметка финишира на 18-та позиция в Австрия. Опитният датчанин получи наказание от стюардите заради нарушаване на границите на пистата „Ред Бул Ринг“.

„Имах много лошо темпо. Влязох в чакъла с висока скорост, когато Де Врис ме избута на завой №6. Не знам дали имаше повреда в пода, така че ще трябва да проверим това. В крайна сметка нямаше нямахме никакви шансове за точки в Австрия. Ще продължим да работим, за да се подобряваме колкото се може по-бързо“, обясни Магнусен.

Същевременно Де Врис също коментира случилото се в състезанието край Шпилберг. Пилотът на Алфа Таури е на мнение, че инцидентът не е заслужавал наказание. Той също така добави, че той и Магнусен се „харесват“ когато се борят на пистата

„Ще приема наказанието, нямам право да отсъждам кой е виновен и кой не. Стюардите ми дадоха наказание и ние го изпълнихме, като за наше щастие направихме достатъчна разлика, за да не загубим позиции.“

„Това, което мисля, е малко неуместно. Не съм аз човекът, който решава дали трябва да получа санкция за това или не. Състезаваме се упорито и се опитваме  да намерим границите. Понякога те са отвъд, а понякога – не. В крайна сметка получих пет секунди наказание заради не толкова тежко нарушение“, продължи Де Врис. „Такива инциденти се случват постоянно по време на състезания .Всяка ситуация се преценява по различен начин и не е толкова черно-бяла. Очевидно разбираме правилата, но трябва да се движим до границата, за да сме сигурни, че няма да загубим нищо“, добави състезателят на Алфа Таури.