Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Лудост е! Просто думи нямам!, Ботас: Би било чудесно да се...

Магнусен: Лудост е! Просто думи нямам!, Ботас: Би било чудесно да се борим с Мерцедес

6975
0
Кевин Магнусен
Кевин Магнусен; снимка: Хаас

Истинска радост цареше в Хаас след финала на квалификацията за Гран при на Бахрейн. Кевин Магнусен се класира седми, изпреварвайки Фернандо Алонсо, Джордж Ръсел и Пиер Гасли в Q3 на пистата Сахир. Пилотът, който се завърна неочаквано във Формула 1 след уволнението на Никита Мазепин, не криеше задоволството си от постижението.

„Лудост е! Просто думи нямам! Не можехме и да се надяваме на повече“, коментира Магнусен

„Последните седмици бяха просто безумни. Пристигането ми в Бахрейн, как учих колата, как видях, че може би е доста добра и неспокойството, което изпитвах за квалификацията, когато трябваше да видим наистина колко върви автомобилът ни. До Q3 стигнах, използвайки само по един комплект гуми в първите два сегмента. Имахме проблем, имахме нужда от време, за да го поправим, така че имах само един опит в Q3 и успях да се класирам седми. Просто е невероятно и нямам търпение за старта на състезанието.“

Мик Шумахер се нареди 12-ти и отбеляза, че определено е имал потенциал да се класира и в Q3.

„Истински съм разочарован, че не стигнах до топ 10“, продължи Мик. „Хубавото е, че видяхме, че имаме потенциал и е въпрос на напасване в следващите надпревари. Точките са реалистична цел – колата ни е способна да ги спечели. Предстоят много състезания и съм убеден във възможностите ни.“

И двете коли на Хаас прескочиха първия сегмент на квалификацията за първи път от Гран при на Бразилия през 2019 г. Шефът на тима Гюнтер Щайнер определи съботата в Бахрейн като вълнуваща.

„Седми и 12-ти в квалификация е резултат, за какъвто мечтаехме в края на миналия и началото на този сезон. Сега го постигнахме, но мисля, че можете да очаквате и повече от нас през тази година“, допълни Щайнер.

В първата си квалификация за Алфа Ромео пък Валтери Ботас се класира шести

Съотборникът му Гуаню Жу бе доволен, че в своята първа официална сесия за разпределение местата на грида стигна до Q2.

„Трета редица в първата ни квалификация е голямо постижение и трябва да сме доволни – и аз, и отборът. Сесията ми премина гладко. Подобрявах обиколките си малко по малко с всяко излизане. Гордея се с работата на целия екип. Знаехме, че имаме шанс за Q3, но е чудесно всъщност да го постигнем, когато всички натиснаха наистина“, сподели Ботас.

„Темпото ни в дълга серия бе дори по-добро от това в един бърз тур, така че можем да участваме в битката. Топ 4 изглеждат недостижими, но би било чудесно да се борим с Мерцедес“, допълни финландецът.