Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен се извини на тима си за инцидента

Магнусен се извини на тима си за инцидента

483
0
Кевин Магнусен
Кевин Магнусен; снимка: Хаас

Кевин Магнусен катастрофира тежко в края на втория сегмент от квалификацията за Гран при на Канада. Пилотът на Хаас се удари в Стената на шампионите и разби автомобила си. Времето му от Q2 бе достатъчно да се класира за Q3, но не можа да участва в последната част от сесията.

„Просто ударих стената – задното окачване се счупи, излетях към питуола, беше голяма катастрофа”, каза Магнусен

„Иначе бяхме бързи, стигнахме до Q3, а и подобрявах времето си. Опитах се да натисна максимално, тъй като знаех, че битката ще е много близка. Натиснах газта прекалено рано и от там нататък се случи всичко. Много съжалявам за отбора. Те имат толкова работа до утре… Вероятно ще стартирам от питлейна, но екипът заслужава по-добро представяне.”

Катастрофата на Магнусен сложи край на последните опити на няколко пилоти в Q2. Един от тях бе съотборникът му Ромен Грожан. Французинът се отказа от първата си обиколка заради блокиране на колелата. Не успя да завърши втория си бърз тур и остана без време във втората част от квалификацията. Това го остави на 15-та позиция.

„Беше тежък ден. В последната свободна тренировка счупих задно крило и заради това нямах опит с меките гуми преди квалификацията”, обясни Грожан

„Q1 премина нормално. В Q2 избрах агресивна стратегия – серии с по 1 бърз тур. При първия си опит блокирах колелата в шести завой и не можах да го довърша. Вторият беше спрян от червените знамена. Може би трябваше да подходим по-консервативно. Не знам дали щяхме да се класираме в Q3, но вероятно щяхме да сме точно на границата на топ 10. Щеше да е добра позиция за старт.”

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер подходи философски към малшанса на пилотите си.

„Всичко беше наред, докато не се обърка. Изглежда просто не ни върви тук. Представянето на колата досега бе по-добро от очакваното. Ще продължим да работим упорито, за да се върнем на заслужените позиции. Колата е бърза. Не очаквахме такава скорост, тъй като това е сред по-неудобните за нас трасета. Оптимисти сме за следващите стартове, просто ни трябва поне малко късмет”, коментира Щайнер.