Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Mагнусен се нуждае от още два месеца, за да се върне към...

Mагнусен се нуждае от още два месеца, за да се върне към най-добрата си форма

1120
0
Keвин Магнусен
Keвин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен призна, че все още му остават около два месеца, за да се върне към най-добрата си форма. Датчанинът бе повикан в последния момент от екипа на Хаас, за да замени Никита Мазепин.

Първоначално Магнусен напусна отбора в края на сезон 2020 После той пое нова роля в спортните автомобили, както и дебютира в американския шампионат Индикар. 

След като Мазепин бе освободен от тима след руското нахлуване в Украйна, Магнусен беше единственият кандидат на шефа на отбора Гюнтер Щайнер. Бившият състезател на Макларън и Рено се появи във втория ден от предсезонния тест в Бахрейн, както и в откриващия кръг от сезон 2022 в F1.

Въпреки липсата на време за подготовка,  Магнусен завърши първото състезание на пето място Седмица по-късно в Саудитска Арабия, той отново бе в точките. Въпреки всички той призна, че състезанието се е отразило негативно на мускулите на врата.

Миналата седмица в Мелбърн, 29-годишният състезател се представи по-неубедително. Моментът, в който се появи колата на сигурността подкопа стратегията му да започне състезанието с твърди гуми за дълъг първи стинт. Като цяло Maгнусен призна, че все още трябва да работи, за да достигне необходимото ниво на физическа подготовка.

Предполагам, че вероятно ми трябват два месеца, каза той в последното издание на официалния подкаст Beyond The Grid. „Продължавах да тренирам през миналата година, но беше много по-малко, отколкото когато бях пилот от F1.“

Вече един месец съм отново пилот от F1. Сега пак съм изцяло отдаден на тренировките и живея живота на световния шампионат. В него трябва да тренираш всеки ден и се фокусираш върху физическата си форма.“

Най-трудното нещо беше вратът ми. По принцип можеш да го тренираш, но това не ти дава възможност да караш автомобил от F1. Можеш да правиш всякакви упражнения на врата. Аз правил такива неща в миналото, но когато се качиш в колата, това просто не променя нищо“, продължава той.

След първия ден в колата все още си напълно объркан. Със сигурност първите две състезания бяха доста тежки за моя врат.“

За щастие новите автомобили, въведени тази година в резултат на новите технически правила са помогнали за по-лесната адаптация на Магнусен.

Те са по-малко физически натоварващи, защото скоростта в завоите е малко по-ниска. Това просто помага. Разликата не е много голяма. Радвам се, че не влизам в някоя от старите коли.“

Магнусен добави, че бащинството го е променило като пилот.

Това променя всички приоритети в живота ви. F1 все още е изключително важна, но не е най-важното нещо в живота ми“, обясни той.

„Сегашният ми приоритет е семейството, както и животът извън Формула 1. Преди време не беше така.“

Мислех, че щастието е свързано едно към едно с F1. Отначало поне така ми се струваше. Ако не ми вървеше добре на пистата, целият ми живот беше мизерия.“

Това вече не е така. Усещането е съвсем различно. Със сигурност ми се струва, че мога да му се наслаждавам повече. Чувствам, че всичко това е просто бонус или подарък по някакъв начин. В момента мога просто да се забавлявам“, завърши Кевин Магнусен.