Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Това е победа за нас! Това е победа!

Магнусен: Това е победа за нас! Това е победа!

4415
0
Гюнтер Щайнер, Кевин Магнусен
Гюнтер Щайнер и Кевин Магнусен; снимка: Хаас

Чудесната квалификация на Хаас бе превърната от Кевин Магнусен в прекрасен резултат в Гран при на Бахрейн – датчанинът финишира пети. Съотборникът му Мик Шумахер пресече карирания флаг точно извън зоната на точките – 11-ти.

„Това е победа за нас! Това е победа!“, бе първата реакция на Магнусен след финала.

„Тази лудост просто продължава. Направихме наистина добро състезание, а колата вървеше чудесно през цялото време. Деградацията на гумите от първия комплект бе малко по-висока, отколкото се надявахме, но същевременно изпреварих неколцина по-бързи от мен пилоти в първия тур. Не знаех дали ще успея да ги удържа зад себе си или не. Освен това малко блокирах гумите, така че може би не бе перфектно представяне. Но спряхме по-рано, удължихме втория стинт и се върнахме на плана си. Накрая колата за сигурност позволи всички да сложат едни и същи гуми и от там до финала бе спринт. Имахме и малко късмет с отпадането на Ред Бул-ите, но ще приемем жеста“, каза още Магнусен.

Шумахер бе завъртян в началото от Естебан Окон, заради което пилотът на Алпин получи 5 секунди наказание. Мик коментира, че не знае колко е бил повреден автомобилът му след контакта

„Усещането при карането не бе изумително. Мисля, че това се отрази и на темпото. Но класирането на Кевин на пета позиция показва, че имаме скорост. Означава също така, че сме близо до подиума, ако се случи нещо лудо, каквото във Формула 1 по принцип има редовно. Така че може и това да постигнем“, допълни Шумахер.

Гюнтер Щайнер отново похвали целия си отбор и сподели, че всички са вършили страхотна работа не само днес, но и през последните две години.

„Всички само изчакваха момента, когато ще имаме добър автомобил. А когато този миг дойде, изпълниха задачите си и се гордея страшно много с тях. Те самите могат да са горди със себе си“, добави шефът на Хаас.