Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън доволни от развитието на болида за тази година

Макларън доволни от развитието на болида за тази година

2156
0
Макларън
снимка, Пирели

Макларън са доволни от развитието за сезон 2022 в F1. Това заяви техническият директор на отбора Андреас Зайдл. Тогава ще влязат в сила новите технически регулации, които коренно ще променят дизайна на автомобилите. Очаква се изпреварванията да бъдат по-лесни и да има по-оспорвани надпревари. Също така в спорта ще дебютират новите 18-инчови гуми на Пирели. Пилотите вече тестваха тези гуми в двудневния тест в Абу Даби

Зайдл признава, че новите правила са голямо предизвикателство за британския екип. Според него инженерите и дизайнерите дават всичко от себе си, за да създадат възможно по-бърза кола. Всички отбори се надяват да бъдат в челото на колоната и Макларън също имат големи очаквания за новата кампания.

Въпреки това германецът е здраво стъпил на земята и не смее да прави някакви прогнози преди началото на зимните тестове и състезанието в Бахрейн.

„Трудно е да се поставят конкретни цели, защото нямаме абсолютно никаква представа дали сме на прав път. Въпреки това сме амбициозни, но и големи реалисти“, сподели Зайдл.

Въпреки трудността да има много малка предварителна справка, Андреас е доволен от това, което е видял по отношение на прогреса на болида на Макларън за 2022.

„От моя гледна точка съм много доволен от развитието, което виждам в момента. Всичко отговаря на предварителния план. Наистина напредваме седмица по седмица във въздушния тунел. Все още нямам представа къде ще се намираме. Трябва да изчакаме до зимните тестове и състезанието в Бахрейн, за да си направим извод дали сме си свършили работата“.

Макларън загубиха третото си място в шампионата при конструкторите след дълга и тежка битка с Ферари. Зайдл обясни, че не е склонен да си постави конкретна цел къде се надява да се намира тимът през предстоящия сезон.

„За мен най-важното е, че развитието на този автомобил е стъпка напред в сравнение с това през предишните години“.

Въпреки падането от трето на четвърто място през 2021 Зайдл смята, че Макларън са направили стъпка напред и се надява екипът да продължи възходящото си представяне.

„Направихме рестарт на отбора преди повече от две години по отношение на организация и структура. Абсолютно съм убеден, че разполагаме с целия талант, който ни трябва, за да предприемем следващите стъпки“.

„Сега просто се нуждаем от време и да работим заедно всеки ден. Трябва да се учим от неща, които не са се получили и да израстваме от това“, завърши Андреас Зайдл.