Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зайдл: Квалификацията ще изиграе голяма роля за крайното класиране

Зайдл: Квалификацията ще изиграе голяма роля за крайното класиране

1171
0
Ландо Норис, Андреас Зайдл и Даниел Рикиардо
Ландо Норис, Андреас Зайдл и Даниел Рикиардо; снимка: Макларън

От екипа на Макларън споделиха своите очаквания относно първата Гран при на Нидерландия след 36 години пауза. От Уокинг смятат, че  изпреварванията ще са трудни, но екипът има надежди за добро класиране в състезанието пред ентусиазираната нидерландска публика след уикенда в Белгия, който разочарова всички.

Гран при на Белгия беше странна поради много причини и е тъжно, че нямаше истинско състезание. За щастие се завръщаме на Зандвоорт за пръв път от 80-те години на ХХ век. Ще бъде интересно предизвикателство за отбора и пилотите. Пистата малко се е променила, но колите са много по-различни от тогава. Пистата е тясна и засукана, изпреварванията тук са с повишена трудност. Трябва да съобразим програмата си за уикенда с тези специфики. Подобно на Монако, квалификацията ще изиграе голяма роля за крайното класиране в неделя.“ – каза Андреас Зайдл.

Ландо Норис беше големият губещ в Белгия. До началото на Q3 изглеждаше напълно възможно да спечели първи полпозишън в кариерата си. Вместо това той катастрофира след аквапланинг и остана извън точките в неделя.

„Нямам търпение да се върна на пистата след разочароващия уикенд в Белгия. Надявам се да имаме по-добро представяне пред феновте. Зандвоорт е приятна писта на която съм се състезавал и съм печелил във Формула 3 през 2017 година. Пистата има известни промени от тогава и това може да се отрази на състезанието. Тази седмица се върнах във Великобритания за да се упражнявам на симулатора като подготовка за реалната писта в петък.“

Даниел Рикиардо имаше повече късмет от своя съотборник след като завърши четвърти и спечели прилични точки, които дадоха предимсто на отбора в борбата с Ферари за трета позиция в шампионата.

„Миналия уикенд не празнувах своето състезание №200 така, както очаквах. Жалко, че феновете не видяха истинско състезание. За щастие това не се случва често във Формула 1 и се завръщаме на Зандвоорт този уикенд. Отдавна не съм бил тук и се вълнувам да се завърна. Нидерландските фенове са много ентусиазиран и усещам подкрепата им. Надявам се да пренесем позитивите от квалификацията на Спа и да спечелим добри точки.“