Начало Избрани Макларън иска да пренесе добрата си форма и в Унгария

Макларън иска да пренесе добрата си форма и в Унгария

700
0
Макларън MCL60
снимка, Макларън

Макларън иска да пренесе добрата си форма и в Унгария. Отборът от Уокинг показа отлична скорост от началото на месеца. Целта на Макларън е отново да вкара двата болида в Q3 и да се бори за позиции в топ 5.

Макларън е най-успешният конструктор в Унгария. Британският отбор има цели 11 победи на късото и тясно трасе край Будапеща. Последният успех е дело на Люис Хамилтън през 2012 г. Преди това той донесе още два успеха на Макларън през 2007 и 2009 г. Освен Хамилтън, в Унгария са печелили още Аертон Сена, Мика Хакинен, Кими Райконен, Хейки Ковалайнен и Дженсън Бътън

На хартия, пистата „Хунгароринг“ не трябва да е подходяща за автомобила на Макларън. Но от друга страна, екипът от Уокинг направи огромен скок, след като представи някои подобрения в MCL60. Този уикенд британският отбор също ще използва някои новости в болида като част от триетапната програма за обновяване.

Ландо Норис познава отлично трасето в Унгария. Пилотът на Макларън има две класирания в зоната на точките. Миналата година той финишира седми, което е най-добрият му резултат на Хунгароринг до този момент.

„Унгария слага началото на последния двоен рейс уикенд преди лятната пауза. Качването на подиума на Силвърстоун се чувстваше наистина добре. Страхотно е да се намираме в тази позиция. Сега ще продължим да работим усилено до края на сезона, докато продължаваме да подобряваме представянето си“, сподели Норис.

„Миналата седмица се върнах в технологичния център на Макларън с моите инженери, където работихме върху подготовката ми за Унгария. Очаквам с нетърпение да се върна в колата и да видя какво можем да направим. Хунгароринг е предизвикателна, но забавна писта. Същевременно Будапеща е страхотен град, заради което наистина очаквам с нетърпение да се върна на това трасе“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри също познава трасето в Унгария. Състезателят на Макларън кара последно на Хунгароринг през 2020 г. и записа два подиума. Пиастри направи страхотно впечатление във Великобритания, след като бе на косъм от качване на подиума.

„Наистина съм доволен от представянето ни в Британската Гран при. Ъпгрейдът се чувстваше добре. Получихме много данни, върху които да работим за следващите състезания. Миналата седмица се върнах в симулатора и се подготвях за старта в Унгария. Използвах всичко научено, за да се уверя, че продължаваме да се подобряваме“, каза Пиастри.

„Очаквам с нетърпение да се завърна на Хунгароринг. Това може да бъде трудна писта за нас, но ние се наслаждаваме на предизвикателството. Развълнуван съм да вляза в този двоен уикенд и се надявам да се справя добре в Будапеща“, каза още пилотът на Макларън.

Директорът на Макларън Андреа Стела също коментира предстоящата Гран при на Унгария в F1

„След успешната Гран при на Великобритания, сега насочваме вниманието си към Унгария, където ще се стремим да запазим инерцията и да продължим нашето пътуване за извличане на производителност от MCL60“, обясни Стела.

„Пистата в Будапеща е много различна заради нискоскоростните си завои. Тя ще представлява ново предизвикателство за вече модернизирания Макларън MCL60. Оставаме здраво стъпили на земята, но все пак се надяваме на още един силен състезателен уикенд“, добави директорът на Макларън.