Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън иска да задържи Норис и след 2025 г.

Макларън иска да задържи Норис и след 2025 г.

555
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Макларън иска да задържи Ландо Норис и след 2025 г. Главният изпълнителен директор Зак Браун се надява, че младият британец ще остане верен на настоящия си отбор въпреки сериозния интерес от страна на Ред Бул. Браун също така се надява Норис да подпише нов договор възможно по-скоро.

Норис е възпитаник на Академията за млади пилоти на Макларън. 24-годишният пилот се състезава за британския тим в F1 от 2019 г. насам. Норис е смятан за един от най-големите млади таланти в съвременната история на F1. Затова от Макларън решиха да му дадат шанс и разчитат той да ги изведе обратно към върха

Представянето на британеца не остана незабелязано от други отбори, най-вече Ред Бул. Базираният в Милтън Кийнс няколко пъти е опитал да отмъкне Норис под носа на Макларън. В крайна сметка обаче той винаги е избирал да остане в Уокинг.

В момента Ред Бул разчита на Макс Верстапен и Серхио Перес. Нидерландецът е гарантирал бъдещето си в австрийския отбор до края на 2028 г. Неговият съотборник обаче има договор до края на тази година. Има немалка вероятност Перес да бъде освободен след приключването на кампанията. Кандидати за неговото място не липсват- Даниел Рикиардо, Юки Цунода и Лиам Лоусън.

От Ред Бул обаче могат да се опитат да привлекат Норис. Британецът е обвързан с Макларън до края на следващата година. Не се знае дали има някакви клаузи, които биха му позволили да си тръгне предсрочно от Уокинг и да се премести в Милтън Кийнс

Браун наскоро коментира вероятността Норис да отиде в Ред Бул.

„Вярвам, че независимо дали става въпрос за служители, пилоти или спонсори, нашата работа е да се грижим за тях и те да искат да бъдат в Макларън.“

„Склонен съм да се съсредоточа върху това да се уверя, че Макларън е най-доброто място за работа и че хората искат да бъдат при нас. В крайна сметка не можеш да контролираш външните подходи към всички тези различни хора“, добави главният изпълнителен директор на Макларън.

„Напълно съм сигурен, че връзката ни с Ландо [остава силна]. Знам, че той е много развълнуван за тази година и беше много впечатлен от това, което видя през втората половина на миналата.“

„Той обича да работи с Андреа и с всички в отбора. Единственото, което трябва да продължим да правим, е да му предоставяме средата, в която иска да бъде. Тогава съм убеден, че той ще се задържи тук, за разлика от опитите за своеобразна продажба при конкуренцията. Това никога не е бил моят начин на работа“, завърши Зак Браун.

Преди няколко дни Макларън показа разцветката на новия си болид MCL38. Отборът от Уокинг ще разкрие дизайна на колата на 14 февруари. В същия ден Мерцедес също ще представи своя автомобил.