Начало Избрани Макларън: Норис няма статут на първи пилот в отбора

Макларън: Норис няма статут на първи пилот в отбора

1096
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис няма статут на първи пилот в отбора на Макларън въпреки че подписа нов договор. Това заяви техническият директор на екипа Андреас Зайдл.

Малко преди представянето на новия болид MCL36 Mакларън удължи договора на Норис до 2025. Този ход гарантира бъдещето на младия британец и показва доверието на екипа в неговия талант и скорост.

Въпреки това, когато бе попитан за статуса на Норис по време на показването на новия болид Зайдл даде да се разбере, че няма да има преференциално отношение към него въпреки дългосрочното му обвързване с Макларън.

„Ако искате да разберете: „Има ли Макларън има пилот номер едно?“, то отговорът е не. Норис няма статут на първи пилот в отбора“, каза германецът.

„Моята работа е да вървя с отбора. Tрябва да съм сигурен, че винаги предоставям на двамата пилоти равни възможност на пистата.“

„Разбира се Ландо е част от нашия екип от 2017. Той навлиза в четвъртия си сезон като пилот от F1. Миналата година показа, че с правилния отбор и автомобил може да се бори за полпозишън и победи в състезанията.“

„За нас беше съвсем естествено и очевидно да го задържим възможно най дълго в Макларън. Важното е, че сме напълно съгласувани с графика и по отношение на пътуванията.“

„Затова сме много щастливи да знаем, че можем да разчитаме още четири години на Ландо. Очевидно това е най-важното нещо за нас. Знам, че той може да се справи със всичко, което се изпречи на пътя му“, завърши Андреас Зайдл.

22-годишният състезател призна, че е имал разговори с други отбори преди да поднови договора си с Макларън. Новата годишна заплата на Норис е 14 милиона щатски долара. Британецът вече е жител на Монако, след като допреди това живееше близо до базата на Макларън във Великобритания.