Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отмъкна един от спонсорите на Мерцедес

Макларън отмъкна един от спонсорите на Мерцедес

2526
0
Макларън F1
снимка: Георги Тодоров/lap.bg

Макларън отмъкна един от спонсорите на Мерцедес. Британският отбор сключи договор с Монстър Енерджи. Компанията за енергийни напитки приключва дългогодишното си партньорство с Мерцедес и ще работи с Макларън от началото на следващата година.

Монстър Енерджи подписа многогодишен договор с Макларън.  В резултат на него, разпознаваемото лого на компанията ще се появи върху каските, състезателните костюми, шапките и бутилките с напитки на Ландо Норис и Оскар Пиастри от сезон 2024 г.

Главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун използва огромния си опит в търговския и маркетинговия сектор, за да привлече редица високопоставени спонсори. Тук се включат Гугъл, Dell и British American Tobacco (Velo). Това се компании, които проявиха интерес към F1 най-вече заради бума на популярността на F1 в САЩ. От друга страна, привличането на Монстър е още по-значимо. Това на практика отдалечава компанията за енергийни напитки от Мерцедес. Тимът от Бракли си партнираше с Монстър от 2010 г. насам. Логото на компанията присъстваше върху каските на световните шампиони Люис Хамилтън и Нико Розберг. Сега обаче енергийния гигант преустановява връзките си с Мерцедес и се прехвърля в Макларън.

Хамилтън дори има личен спонсорски договор с Монстър Енерджи. Имено на седемкратния световен дори присъства върху кеновете на някои от лимитираните продукти на компанията.  Очаква се договорът на Хамилтън с Монстър да продължи, въпреки че партньорството с Мерцедес вече е преустановено.

„Щастливи сме да обединим усилията си с емблематичната марка Монстър Енерджи от следващия сезон. Тя се фокусира върху отбелязването на спортистите чрез смели идеи и създаване на страхотно съдържание. Затова нямаме търпение да проучим идеите и да намерим нови начини да ангажираме и забавляваме нашите фенове“, сподели Зак Браун.

„Monster Energy се гордее, че започва тази нова глава в своето пътешествие във Формула 1 с Макларън Рейсинг. Компанията се фокусира върху подобряването на преживяванията на феновете и си партнира с отбор от световна класа и неговите елитни пилоти, за да сподели нашата страст с глобалната аудитория на F1. Планираме някои наистина вълнуващи програми с Ландо и Оскар и сме развълнувани да се състезаваме заедно от 2024-та“, каза председателят на Монстър Енерджи Родни Сакс.

Освен F1, Monster Energy присъства и в MotoGP. Американската компания си партнира със заводските тимове на Ямаха и Дукати, както и с тима на VR46 Дукати. Освен това, Монстър спонсорира и някои други състезатели от кралския клас.