Начало Избрани Макларън с нови компоненти в Сингапур

Макларън с нови компоненти в Сингапур

732
0
Макларън MCL36
снимка, Макларън

Макларън ще използва нови компоненти в предстоящата Гран при на Сингапур. Британският отбор води оспорвана битка с Алпин за четвъртото място при конструкторите.

Френският екип вече потвърди, че ще използва чисто нов под по време на този уикенд. Целта на тази актуализация е генериране на повече притискане, което е от изключително значение на писта като Марина Бей.

В Макларън също работят здраво върху своя автомобил. Екипът от Уокинг ще използва специална разцветка по време на предстоящите състезателни уикенди в Сингапур и Япония. Също така британците са направили няколко промени в страничните носачи и пода на MCL36.

В пауза между стартовете в Италия и Сингапур, техническият директор на Макларън Джеймс Кий намекна, че неговият екип ще използва някои подобрения.

„Предстои ни още един нов пакет, по който работим в момента. След това ще последват няколко по-малки актуализации в оставащите състезания“, сподели Кий.

„Предстоят ни още няколко разработки, с които се надяваме да увеличат производителността на автомобила ни. Разбира се, не знаем дали отборите около нас ще се съобразят с това. Все пак се надяваме, че това ще ни даде някакво предимство“, добави техническият директор на Макларън.

Всички в Макларън са готови за завръщането на F1 в Сингапур. Британският екип има една победа на уличната писта Марина Бей, спечелена през сезон 2009.

Това ще бъде второ участие за Ландо Норис по улиците на островната държава. Пилотът на Макларън финишира на седма позиция в последното издание на надпреварата през 2019 г.

„Развълнуван съм, че тази година ще се върна в Сингапур. Това е още едно състезание, което се завръща в календара. Честно казано ще се състезавам там едва за втори път! Нямам търпение да се върна в автомобила, особено с новата ливрея на OKX, която имаме за стартовете в Азия. Марина Бей е още една уникална улична писта, на която финишира в  зоната на точките през 2019 г. Надявам се да успеем да запазим това и този път да донесем повече точки за отбора“, сподели Норис.

„В крайна сметка Монца беше добър резултат и имахме време да прегледаме данните от последните две седмици, преди да започнем състезанието този уикенд. Имаме страхотен екип, който работи на пистата и в завода. Надяваме се той да ни тласка напред, така че нека да запазим темпото до края на сезона“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Даниел Рикиардо познава отлично пистата в Сингапур. Австралиецът записа четири поредни подиума в периода 2014-2017 г. и на няколко пъти бе крачка от победата.

„Хубаво е да се върнеш в Сингапур. Атмосферата трябва да бъде нажежена заради завръщането на нощното състезание в Азия. Ще отпразнуваме завръщането в страната със специална разцветка на OKX,  която ще изглежда страхотно под светлините! В миналото имах няколко добри уикенда в Сингапур и грабнах няколко подиума. Очаквам с нетърпение предизвикателството, което предлага пистата Марина Бей както физически, така и психически. Уикендът тук е изключително интензивен, но това е част от забавлението'“, каза Рикиардо.