Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън също обявиха датата на представянето на новата си кола

Макларън също обявиха датата на представянето на новата си кола

1455
0
Макларън
Макларън, снимка Пирели

Отборът на Макларън обяви кога ще представи новата си кола MCL36. Това ще се случи на специално онлайн събитие на 11 февруари.

Британците са третия тим, който обяви датата, на която ще представи болид, който отговаря на новите технически правила на спорта. До момента това сториха екипите на Астън Мартин и Ферари. И трите обявени дати до момента предполагат, че съответните екипи планират да проведат дните са фотосесии на шейкдауна преди началото на зимните тестове в Барселона.

Необичайно Макларън ще стартира програмите си в четирите различни отбора на едно и също събитие. Освен тимът от F1, ще бъдат представени този в Индикар, Extreme E и екипът при електронните спортове Shadow. Компанията от Уокинг наскоро придоби мажоритарен дял от акции в Arrow McLaren SP IndyCar. Събитието ще се предава на живо в социалните медии на Макларън, както и по Sky Sports F1.

Според изпълнителният директор на Макларън Зак Браун, 2022 ще бъде голяма година за компанията.

„Изграден върху наследство от шест десетилетия, Макларън влиза в новия сезон с нашите състезателни характеристики, подкрепени от стриктно планиране и стратегически инвестиции“, каза той.

„Скоро ще представим новия ни автомобил в F1. Той е създаден да отразява значителните промени в техническия регламент“.

„Придобихме мажоритарен дял в тима на Arrow McLaren SP IndyCar. Също така откриваме ново предизвикателство в света на електрическите технологии благодарение на изцяло новата ни програма в Extreme E. Абсолютно всички в Макларън са развълнувани от възможностите, които предстоят тази година“, допълни Браун.

„Последните два сезона бяха много трудни поради пандемията от COVID-19. Както от човешка гледна точка, така и от икономическа и логистична. Адаптирани сме да преодолеем всички тези трудности, които за засегнали всички хора по целия свят“.

„Докато се подготвяме за настоящи сезон сме уверени, че във всички шампиони, в които се състезаваме, организаторите, регулаторите и нашите партньори ще се изправят пред всякакви предизвикателства със смелост и решимост за успех“.

Зак е оптимист по отношение на на перспективите на отбора за F1 тази година, която ще включва рекордните 23 състезания.

„През последните три години Макларън се радваше на най-добрата си форма за повече от десетилетие. През 2021 завършихме на четвърта позиция при конструкторите на ФИА. Спечелихме 278 точки и бяхме само на 48.5 пункта от третото място и бяхме комфортно пред останалите ни съперници. Въпреки това все още сме в началото на нашето пътуване към челото на колоната. Оставаме амбициозни и решителни, но също така и реалисти“, завърши Зак Браун.

Пилотите на Макларън отново ще бъдат Ландо Норис и Даниел Рикиардо, които започват втората си година като съотборници в легендарния британски тим.