Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин разкриха датата, на която ще покажат болида за 2022

Астън Мартин разкриха датата, на която ще покажат болида за 2022

1635
0
Астън Мартин АМR 21
снимка, Астън Мартин

Астън Мартин разкриха датата, на която ще покажат болида си за сезон 2022 в F1. Британците са първият отбор, който официално разкриват кога ще разкрие дизайна на колата за тази година, която ще бъде според новите технически правила.

„Нашият напълно нов претендент, AMR22 ще бъде представен на 10 февруари на живо от централата на Астън Мартин Лагонда британското селище Гейдън“, се казва в официално съобщение на екипа.

Новата кола на Астън Мартин, както и на всички останали отбори ще изглежда по коренно различен начин от тази, която се състезаваше през 2021. Всички екипи пускат първи версии на автомобилите, които ще се състезават съгласно новите разпоредби за тази година. Британците започват втория си сезон в F1 след своето завръщане. Преди това носеха името Рейсинг Пойнт.

Отборът продължава да разчита на настоящите си пилоти- четирикратният световен Себастиан Фетел и синът на собственика на тима Ланс Строл. Екипът претърпя сериозни промени в началото на тази година след като ръководителят на проекта Отмар Шафнауер си тръгна, последван от дългогодишния спонсор BWT.

Друг отбор, който посочи потенциална дата бе този на Ферари. Според Матия Биното Скудерията трябва да представи новия си болид в средата на месец февруари. Tова е малко преди началото на предсезонните тестове в Испания и Бахрейн.