Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборът на Ферари обяви кога ще покаже болида за сезон 2022

Отборът на Ферари обяви кога ще покаже болида за сезон 2022

3947
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Отборът на Ферари обяви датата, на която ще покаже болида за сезон 2022 в F1. Директорът на Скудерията Матия Биното заяви през декември, че екипът от Маранело планира да представи новата кола в средата на февруари, малко преди старта на предсезонните тестове.

Ферари вече финализираха своите планове и обявиха датата, на която ще представят колата за тази година. Това ще се случи на 17 февруари.

Италианците са едва втория тим, който обяви кога ще пусне автомобила, който отговаря на новите технически разпоредби. Миналата седмица това стори отборът на Астън Мартин. Екипът от Силвърстоун ще покаже AMR22 на 10 февруари, което е 7 дни по-рано от датата на Ферари.

Черните кончета тепърва се очаква да разкрият името на новия болид и се надяват да надградят представянето си през изминалата кампания.

Миналата година Карлос Сайнц и Шарл Льоклер спечелиха общо 2 полпозишъна и 5 подиума. Това помогна на Ферари да се пребори с Макларън за третото място в шампионата при конструкторите. Въпреки това италианците все още търсят първи успех от сезон 2019 насам.

Новите технически правила за 2022 предоставят идеална възможност на Ферари да опитат да се завърнат в челото на колоната. Италианците се отказаха от развитието на колата за 2021 и вложиха всичките си ресурси в тазгодишната кола.

Новият болид на Скудерията ще направи първите си обиколки в началото на тестовете в Барселона в края на февруари. След това отборите ще се прехвърлят в Бахрейн, където ще стартира и новият сезон в F1. Пилотите на екипа отново ще са Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. Състезателят от Монако има договор до 2024. Същевременно Биното заяви, че тимът желае да удължи договора на Сайнц, който изтича в края на тази година.

Освен Сайнц и Льоклер, Ферари ще разчита на резервните си пилоти Мик Шумахер, Антонио Джовинаци и Робърт Шварцман.