Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се извини за счупения от Норис трофей, Верстапен се закани да...

Макларън се извини за счупения от Норис трофей, Верстапен се закани да отиде при Зак Браун

12581
0
Ландо Норис, Макс Верстапен
Ландо Норис и Макс Верстапен със счупената купа на нидерландеца на подиума в Унгария; снимка: Пирели

Ландо Норис счупи трофея на Макс Верстапен за победата в Гран при на Унгария. Пилотът на Макларън, който завърши втори на пистата Хунгароринг, удари бутилката си с шампанско в ръба на почетната стълбичка. Купата на нидерландеца бе на ръба на най-високото стъпало, падна и се потроши. Двамата даже спориха по въпроса кой е виновен за инцидента, а Верстапен на шега дори се закани да отиде да търси нов трофей от Зак Браун.

След състезанието едно от децата репортери от програмата на Формула 1, насочена към малките фенове, попита Норис какво се е случило.

„А, да, на Макс купата. Но беше неговата, моята си е перфектна. Не ми пука. Счупена е“, отговори британецът.

„Как я счупи?“

„С радост! Не беше нарочно. Бях раздразнен, че съм втори. Празнувайки, ударих бутилката (в ръба). Макс си беше сложил трофей на грешното място“, допълни Норис

„Жълт картон ти е това. Червен картон!“, заяви Верстапен на Норис, с когото са приятели.

„Просто ще отида при Зак, защото очевидно има свободни средства за привличане на още хора в тима, така че може да се поохарчи за един трофей“, добави Верстапен

Намекът на пилота на Ред Бул бе във връзка с това, че бившият главен конструктор на тима от Милтън Кийнс Роб Маршал скоро ще е част от Макларън. От тима му изразиха недоволство, че ограничението на бюджетите не им позволява да отговарят на предложения от противникови отбори към техни хора с достатъчно високи контраоферти. Хелмут Марко каза, че други тимове давали на специалисти от Ред Бул двойни заплати.

Впоследствие от Макларън написаха в социалните мрежи: „Много съжаляваме, Ред Бул и Макс Верстапен.“

От Ред Бул отговориха, че ще им трябва малко лепило.

Трофеите за първите трима в състезанието в Унгария са порцеланови, ръчна изработка. Създаването им е отнело повече от шест месеца. Всяка от трите купи струва по 40 000 евро.