Начало Избрани Макларън ще бъде със специално оцветяване в Гран при на Абу Даби

Макларън ще бъде със специално оцветяване в Гран при на Абу Даби

1136
0
Макларън
Макларън MCL35M, снимка Макларън

Макларън ще разполага с нова разцветка по време на Гран при на Абу Даби. Отборът от Уокинг ще бъде украсен с концепция, която обединява произведения на изкуството на базираната в ОАЕ художничка Рабаб Тантауви в комбинация с традиционните папая и син цвят на Макларън. Дебютът на това оцветяване трябва да бъде в първата свободна тренировка на Яс Марина. 

Новите цветове бяха разкрити на специално събитие в Абу Даби преди два дни. Те са резултат от кампания Driven By Change, която е започната от спонсора Vuse и Макларън.

Целта на Vuse е да даде платформа на начинаещи артисти на възраст над 25 години, които не са получили световно признание за своята работа. Произведенията на Тантауви са замислени в сътрудничество с дизайнера на автомобилните медии Давиде Вирдис. Рабаб е първата жена художник от Близкия изток, която е проектирала по поръчка разцветка за F1.

Говорейки за промените в разцветките, главният маркетинг директор на Макларън Клен Кронин заяви:

„Развълнувани сме да обединим света на изкуството с и моторния спорт по един новаторки начин, като представим произведенията на Рабаб Тантауви върху нашите състезателни автомобили в Гран при на Абу Даби. Заедно с Vuse, Driven By Change е уникална възможност да използваме нашата глобална сцена, за да подкрепим все повече таланти. Ние даваме на неоткритите творци платформата, която заслужават. Изкуството на Рабаб е вдъхновяващо и ние сме горди да вземем нейното повлияно от папая произведение този уикенд“.

Макларън
снимка, Макларън

Това не е първият път през този сезон, когато Макларън смени своята окраска. Тимът от Уокинг беше със специално оцветяване в Монако, което донесе голям успех на компанията.