Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен се надява за дъжд на Силвърстоун

Макс Верстапен се надява за дъжд на Силвърстоун

Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен гледа позитивно напред към следващите две надпревари във Формула 1 на Силвърстоун. Макс призна, че би се зарадвал, ако състезателният уикенд отново е дъждовен.

„Има вероятност да завали на Силвърстоун, въпреки че е лято във Великобритания. Но аз харесвам дъждовните условия и не бих отказал да завали в неделя. Това би разнообразило състезанието!“, сподели той. 

Нагласата си за двата поредни уикенда на Силвърстоун Верстапен описа като позитивна и каза, че очаква състезанията с нетърпение.

„Силвърстоун е много удобна писта за състезаване. Завоите са невероятно бързи, особено Копс. През Магътс също се минава летейки на седма предавка. Това, само по себе си, звучи вече нереално. Особено щом става въпрос за квалификация. Тогава дори не натискаш спирачния педал. Само минаваш на по-долна предавка и по-ниски обороти. Важно е да уловиш правилната посока на вятъра, а за завоите, в които минаваш с по-ниска скорост е за предпочитане висок коефициент на сцепление на гумите“, обясни Макс.

Нидерландската звезда на отбора на Ред Бул постави механиците си в много сложна ситуация, след като катастрофира в 12 завой в Унгария на път към стартовата решетка. Това беше изпитание за отбора, чийто механици показаха завидна подготовка и бързо действие.

„Изгледах видеото с механиците, които работеха по оправянето на колата ми. Беше невероятно. Признавам – беше готино да видя как точно комуникират помежду си и колко координирани бяха. Дори в такава сложна ситуация! Без тяхната помощ аз нямаше да успея да стартирам в състезанието“, призна Макс.

Алекс Албон направи силно състезание в третия кръг от сезона и сподели, че се чувства добре от постигнатия резултат

След трите поредни старта младият състезател се наслади на време със своето семейство.

„Мисля, че разполагаме с много добра кола този сезон. Добри места в квалификацията в събота ще улеснят състезанието в неделя. Признавам, че определено се наслаждавам, когато се състезавам на Силвърстоун“, сподели Алекс.

Албон е убеден, че Ред Бул има още какво да покаже през сезона, но е в настроение заради натрупаните точки, поставения фокус върху подобряване на колата и следващите два състезателни уикенда във Великобритания.

„Ще бъде много странно без феновете на Силвърстоун“, сподели изпълнителният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер. „Обикновено те пристигат в сряда и веднага се усеща празничната атмосфера. Без значение какви са метеорологичните условия. Те са едни от най-добрите, ако не и най-добрите фенове, които виждаме по трибуните.“

 

„Когато червените светлини изгаснат и фокусът е насочен само върху автомобилите липсата на феновете не е голяма. Но когато пилотите се качат на подума определено ще бъде тихо без ръкопляскането им“, каза още той.

Изпълнителният директор е доволен от представянето на отбора си в Унгария и гледа с надежда към следващите състезания.

„Просто трябва да достигнем до максималния потенциал на колата и да се справим с неточностите по нея“, добави той.

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.