Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен: Направих всичко, което можах

Макс Верстапен: Направих всичко, което можах

3272
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен завърши състеанието за Голямата награда на Сао Пауло на втора позиция. Пилотът на Ред Бул изпревари Валтери Ботас на старта и бе лидер почти до самия финал. Въпреки това той загуби победата след като бе изпреварен от Хамилтън, който разполагаше с по-добри гуми и топ скорост. Нидерландецът смята, че е направил всичко по силите си, но не е успял да се защити срещу болид с толкова силен двигател. 

„Направих всичко, което можах. Мисля, че беше добра битка, но разбира се в края ни липсваше темпо. Дадох всичко от себе си и много се забавлявах. Все още имам добра преднина от 14 точки, така че днешният резултат беше ограничение на щетите. Уикендът бе труден за нас, но вярвам, че в следващите състезания ще сме по-силни“, сподели Верстапен.

Макс коментира и контакта между него и Хамилтън на завой номер четири.

„Просто бяхме твърде бавни. Опитах се да задържа Мерцедеса зад себе си, но просто имаше твърде висока максимална скорост. На тази писта изпреварванията ставаха твърде лесно. Все пак постигнахме добър резултат. Не знам какво трябваше да решат при контакта на четвърти завой. Ние просто се състезавахме“, каза Макс Верстапен.

Също така Макс потвърди, че до края на сезона няма да има подобрения по RB16B.

„Ясно е, че Мерцедес са много бързи на правите. Очаква се скоро новият двигател на Люис да загуби част от мощността си. Сега да излгежда малко по-драматично, отколкото всъщност е. Няма да има нови част по болида. Ще се опитаме да направим най-доброто от това, което имаме“.

Съотборникът му Серхио Перес бе много близо до това да запише подиум, но загуби време при смяната на гуми зад виртуалната кола за сигурност. Също така мексиканецът беше много изненадан от топ скоростта на тима от Бракли.

„Днес изглеждаше сякаш са от друга планета. Дадох всичко от себе си, но не успях да направя нищо. Имах и много лош късмет. Ботас спечели няколко секунди когато спря в пита по време на виртуалния сейфтикар. Жалко, че не стигнахме до подиума. Все пак спечелихме допълнителна точка заради най-бързата обиколка накрая на състезанието“, заяви Перес.