Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо: Колата бе чудесна, контролирах всичко след втория стоп

Малдонадо: Колата бе чудесна, контролирах всичко след втория стоп

37
0
Пастор Малдонадо,Уилямс

Пастор Малдонадо отпразнува доста сдържано своята първа победа във Формула 1.

„Първият ми подиум, първата ми победа. Можете сами да си представите, как се чувствам“, спокойно говореше победителят при разговора на обиколката за прибиране със своя рейс инженер Шеви Пухолар. Радостта от постигнатия резултат обаче се усетиха в следващото изречение. „Чудесен ден за нас, не само за мен, но и за целия отбор. Работихме много за този успех. Това е една много важна победа и за Венецуела. Ние сме една млада държава. Чувствах подкрепата на феновете през цялото време.“

Победата е особено сладка за отбора, който от осем години насам не бе празнувал подобен успех.

„От миналата година се опитваме да подобряваме колата от състезание за състезание. Радвам се, че накрая цялата тази работа завърши с този чудесен успех.

През вчерашния ден направихме чудесна квалификация. Днес обаче е денят, в който постигнахме още по-сериозен резултат. Състезанието бе много тежко, особено след като задните гуми започнаха да се износват. Целта ни бе да държим това износване в приемливи граници. Просто трябваше да запазим гумите. Фернандо се приближаваше доста, особено в края на правите.

Все пак успях да контролирам преднината си, темпото на нашата кола бе наистина чудесно, а тимът се представи фантастично. Въпреки че при последното спиране допуснахме малка грешка. Това не се отрази на представянето ни в крайна сметка. Просто колата ни бе много силна и успяхме да спечелим, въпреки че Фернандо направи по-добър старт. Аз обаче съумях да се движа с неговото темпо в началото.

Трябва да продължим в същия дух и в следващите състезания. Постоянството ще е най-важния фактор през тази година.“