Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо притеснен от проблемите на Рено

Малдонадо притеснен от проблемите на Рено

26
0
Пастор Малдонадо

В екипа на Лотус започва да се чувства притеснение заради непрекъснатите проблеми. През днешния ден Малдонадо направи едва 31 обиколки преди да се появи отново проблем със задвижващата система на Рено. При това при положение че венецуелецът бе далеч от темпото на водача.

„Разбира се това е доста дразнещо“, заяви Малдонадо след края на втория ден на тестовете. „Нямахме достатъчно време, за да изпълним задачите си. Колата изглежда доста добре, което е добра предпоставка. Надяваме се в Мелбърн нещата да изглеждат по-добре, защото сегашната ситуация не е идеална.

Мисля обаче, че момчетата ще се справят с проблемите и ще направят подобрения. Разполагат с достатъчно професионализъм и усърдие. Само за няколко седмици успяха да направят забележителен напредък по отношение на софтуера и картите на двигателите. Все някога ще решим всички проблеми, надяваме се това да стане по-скоро.“

Колата все още не е направила симулация на състезание, въпреки че това отдавна трябваше да се случи. В днешния ден Малдонадо работи по механичните и аеро настройките на колата. Симулацията пък трябва да направи Грожан до края на седмицата.

„На Херес по време на дните за снимки нямахме никакви проблеми и затова съм изненадан от трудностите тук. Трябва да обясним на хората от Рено, къде се нуждаем от повече мощност и къде по-малко. Ситуацията е нормална, просто ни трябват повече обиколки.“