Начало Рали Малкълм Уилсън доволен от представянето на Новиков

Малкълм Уилсън доволен от представянето на Новиков

45
0
??????? ??????

Шефът на Форд Малкълм Уилсън е изключително доволен от представянето на руснака Евгени Новиков в рали Мексико с един от автомобилите Фиеста RS WRC.

Преди тазгодишната надпревара в Мексико Новиков не се бе състезавал във WRC повече от година. Независимо от това и от факта, че за първи път участва в ралито в Централна Америка, пилотът се движеше на 5-а позиция. За съжаление Евгени не успя да финишира, тъй като, излизайки от пътя, радиаторът на неговата Фиеста RS WRC бе засегнат и това бе краят на участието му.

Въпреки не особено добрият край, Малкълм Уилсън бе впечатлен.

– Виждам голяма промяна в него и подхода му от последния път, когато работехме заедно преди 2-3 години – обясни Уилсън. – Чувствах, че той винаги е имал невероятна скорост, но му казах, че не може да очаква да се върне в световния шампионат след сезон отсъствие, особено в рали, в което никога не е карал и да постигне топ резултат.

Малкълм Уилсън допълни:

– Той първо трябва да натрупа опит и километри. Предвид факта, че първото му качване в колата бе на шейкдауна, той наистина се справи добре. Жалко е, че заради записките си нанесе щети по колата. С изключение на това той се представи много зряло.

Следващата надпревара от световния шампионат, в която Новиков ще участва, е рали Италия в началото на май.