Начало Рали Малкълм Уилсън: Странно ще е да започнем сезона без Солберг

Малкълм Уилсън: Странно ще е да започнем сезона без Солберг

44
0
Малкълм Уилсън,Петер Солберг

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън призна, че отсъствието на Петер Солберг в Монте Карло през януари догодина ще е странно.

Норвежецът обяви, че няма да кара през 2013 г. в световния рали шампионат, след като не ми се намери място в отбор. Той бе заявил по-рано, че няма да си плаща, за да участва в първенството. Шампионът за 2003 г. не отхвърли евентуално връщане в сериите.

Ще е странно да започнем сезона без Петер Солберг в сервизния парк – сподели Уилсън. – Той ще ми липсва – както лично на мен, така и в професионален план. Когато за първи път го привлякохме през 1999 г., беше младо момче с голям потенциал и много за учене пред себе си. Върна се във Форд повече от десетилетие по-късно, вече бе станал и световен шампион, но усещането бе като че ли Петер се прибира у дома. Беше удоволствие да работим с него в отбора през изминалата година и сме доволни, че споделихме някои от много му успехи в ралитата. Желаем му всичко най-добро в бъдеще – допълни той.

Главният мениджър на Форд Рейсинг Джерард Куин каза от своя страна, че Солберг е харизматичен и популярен в целия спорт.

Убедени сме, че не сме видели всичко от него. Всички от Форд му желаем много бъдещи успехи – добави Куин.