Начало Рали Малкълм Уилсън уверен, че Хирвонен ще си възвърне формата

Малкълм Уилсън уверен, че Хирвонен ще си възвърне формата

30
0
???? ????????,WRC

Мико Хирвонен ще си възвърне изгубената форма за началото на следващия сезон, заяви шефът на Форд Малкълм Уилсън.

2009 г. за момента бе най-силната в кариерата на Хорвонен. През втората част на годината той се представяше изключително силно и имаше шанс за спечелване на титлата, която в крайна сметка загуби от Себастиен Льоб само с 1 точка. Тогава финландецът се утвърди и като първи пилот в екипа на Форд. За съжаление обаче последва изключително разочароващ за Хирвонен сезон и в резултат през 2010 г. той бе изпреварен от съотборника си Латвала по резултати.

Въпреки лошо развилия се за Мико Хирвонен изминал сезон, Малкълм Уилсън е уверен в качествата на своя пилот.

Той изгуби петата скорост в колата си някъде и имаше ужасен сезон, съизмерен с неговите собствени стандарти – изрази се метафорично за представянето на Хирвонен Уилсън. – Но ние винаги сме постъпвали като тим и ще го подкрепим, за да се върне отново там, където беше. Знаем на какво е способен и ще работим с Мико както работихме с Яри-Мати и както постъпихме с нашите коли, за да ги направим конкурентоспособни след рали България.

Уилсън допълни още, че Хирвонен полага изключителни усилия по развитието на новия автомобил на Форд в световния шампионат през 2011 – Фиеста RS WRC като самият пилот е уверен в доброто си представяне с колата.

Освен титулярните пилоти на Форд Мико Хорвонен и Яри-Мати Латвала, екипът ще оказва съдействие и на частните състезатели Мадс Остберг и Денис Куиперс, чиито екипи закупиха също новата Фиеста.