Начало Рали Марек Наварецки поема ежедневното управление на екипа на Ситроен във WRC

Марек Наварецки поема ежедневното управление на екипа на Ситроен във WRC

41
0
Марек Наварецки

Марек Наварецки поема ежедневното управление на екипа на Ситроен в световния рали шампионат (WRC), тъй като шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон ще се занимава основно с програмата на тима в сериите за туристически автомобили (WTCC).

Матон няма да е в състояние да контролира работата едновременно и в двете първенства, тъй като част от кръговете им се засичат. Затова в компанията предпочетоха Наварецки, който досега бе управляващ директор за клиентите на Ситроен Рейсинг, да заеме нов пост. Той е поляк, като досега е заемал различни позиции в Ситроен и групата PSA както в родината си, така и във Франция. На последния си пост бе назначен миналата година.

Отговорността е голяма, но нямам търпение да се заема с работата. В отбора има много нови лица в момента, така че ни предстои важна година на преход – коментира Наварецки.

Ситроен остана без френски пилот за първи път в заводския си тим във WRC. Титуляри през 2014 г. ще са Мадс Остберг и Крис Мийк. В отбора идват още нови хора, тъй като някои от досегашните служители в екипа ще работят вече в WTCC. Механиците например ще са напълно отделни екипи заради съвпаденията на кръгове от ралитата и надпреварите с туристически автомобили, които не позволяват съвместяването на работа и в двата шампионата.