Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марио Андрети е убеден, че Хамилтън ще подобри рекорда на Шумахер

Марио Андрети е убеден, че Хамилтън ще подобри рекорда на Шумахер

1018
0
Марио Андрети
Марио Андрети; снимка: Лотус

Марио Андрети е убеден, че Люис Хамилтън ще подобри рекорда на Михаел Шумахер от 7 титли във Формула 1. Живата легенда на автомобилния спорт сподели както, че е голям фен на британския пилот, така и че състезателят на Мерцедес е разполагал през цялата си кариера с конкурентоспособни коли.

Марио Андрети, Михаел Шумахер
снимка: Мирко Щанге

„Постиженията на Хамилтън говорят сами за себе си. Той е достатъчно млад, за да стане може би най-успешният F1 пилот. Не мислех, че някой е в състояние да се доближи до рекорда на Михаел Шумахер”, обясни Андрети пред Яху Спорт.

Световният Гран при шампион за 1978 г., четирикратен носител на короната в Индикар и победител в Индианаполис 500 отбеляза също така, че Хамилтън през цялата си кариера е бил зад волана на силни автомобили

„Люис винаги е имал конкурентоспособни болиди. Не помня в кариерата му във Формула 1 дали изобщо в някакъв момент е сядал в кола без потенциал за победи. Той си върши работата. Очевидно е, че винаги съм му бил фен и съм убеден, че много други пилоти му завиждат. Разполага с необходимото оборудване и вади максимума от него. Точно това е работата на един състезател.”

Хамилтън има 6 титли до момента във Формула 1. Той спечели шампионата през 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 и 2019 г. Първата корона взе с Макларън, другите спечели с Мерцедес. Михаел Шумахер пък има 2 титли с тима на Бенетон – през 1994 и 1995 г. – и още 5 с Ферари – през 2000, 2001, 2002, 2003 и 2004 г.

По време на предсезонните тестове в Барселона въпросът за броя титли бе зададен на Хамилтън. Тогава англичанинът заяви, че се старае да не мисли за това. Той посочи, в края на 2019 г. разликите между Мерцедес, Ред Бул и Ферари бяха малки и предположи – преди пандемията от COVID-19 да прекрати спортните събития, че предстоящият сезон ще е труден.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter