Начало Рали Марк Кома стана навигатор на Алонсо

Марк Кома стана навигатор на Алонсо

806
0

 

Петкратният победител в рали Дакар Марк Кома ще е навигатор на Фернандо Алонсо, съобщиха официално от тима на Тойота. Носителят на две титли във Формула 1 провежда интензивна подготвителна програма с Хайлукс, като се смята, че през 2020 г. ще участва в най-тежката надпревара за издръжливост.

42-годишният Кома е изключително опитен. Той се състезава за първи път на Дакар през 2002 г., когато състезанието все още се провеждаше в Африка. Той бе спортен директор на последните издания на надпреварата в Южна Америка.

Алонсо проведе няколко тренировъчни сесии в Намибия и Полша. От екипа заявиха, че бързо е постигнал планираните цели. Заедно с Кома той ще участва в Лихтенбург 400 – пети кръг от южноафриканския кроскънтри шампионат. Състезанието е този уикенд. То бе избрано от тима, тъй като в маршрута са включени множество различни по характер пътища.

„Работата с Марк е фантастична”, заяви Алонсо

„Научих много от него за този тип състезания благодарение на огромните му познания и опит. В тази категория автомобилен спорт се кара стотици километри всеки ден и е много важно да се чувстваш комфортно с човека, който е в колата с теб. С Марк се разбираме много добре и работим ефективно като екипаж. Нямам търпение да премина за първи път от тренировки към състезание. Това ще е много различно изживяване от частните тестове.”

Кома от своя страна каза, че се гордее да е част от екипа и че получава възможност да сподели опита си с Алонсо

„Наистина съм от дълго време в спорта, но това ще е съвсем ново предизвикателство за мен. Вълнувам се, тъй като съм уверен, че мога да допринеса много за работата на тима. С Фернандо работим прекрасно заедно. Виждам колко методичен е в подхода си към този вид стартове. Адаптира се чудесно зад волана и наблюдаваме подобрение всеки ден и след всяка отсечка”, допълни той.

 

View this post on Instagram

 

#ToyotaGazooRacing

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on