Начало Moto News Марк Маркес ще вземе участие в Гран при на Португалия

Марк Маркес ще вземе участие в Гран при на Португалия

371
0
Марк Маркес
Марк Маркес, снимка HRC
Марк Маркес ще направи своето завръщане в MotoGP след почти година отсъствие. Шесткратният световен шампион получи разрешение от лекарите да стартира в предстоящата Гран при на Португалия на пистата Алгарве.


Маркес катастрофира тежко в първата надпревара на Херес и счупи дясната си ръка. Няколко дни след това претърпя операция и пробва да се завърне в Гран при на Андалусия, но се установи проблем с титаниевата планка, използвана за фиксиране на фрактурата и се наложи да бъде опериран повторно. Проследявайки напредъка на своето възстановяване, Марк, съвместно с екипа на Хонда и няколко лекари реши да отложи своето завръщане за сезон 2021. Пилотът на Репсол Хонда направи тестове на пистата Каталуния и пропусна първите две надпревари от настоящата кампания на пистата Лосаил и бе заменен от Щефан Брадл.

„В момента съм много щастлив. Вчера бях на посещение при лекарите и получих зелена светлина да се състезавам в Португалия. Последните девет месеца бяха много трудни за мен. Имах възходи и падения, но най-накрая ще мога да се наслаждавам на това, което обичам. Със сигурност ще се видим в Портимао“, сподели Маркес.

Завръщането на испанския състезател идва в много труден период за Хонда. Новият му съотборник Пол Еспаргаро завърши първите две състезания на осма и тринадесета позиция, докато Щефан Брадл финишира на 11-то и 14-то място.

.