Начало Moto News Маркес ще пропусне двата старта в Катар

Маркес ще пропусне двата старта в Катар

525
0
Марк Маркес
Марк Маркес, снимка HRC
Марк Маркес няма да вземе участие в първите две състезания за сезон 2021 в MotoGP. Това бе официално обявено от медицинския екип на пилота на Репсол Хонда. Според тях възстановяването на шесткратния световен шампион върви по план, но е все още твърде рано да вземе участие в състезателен уикенд.

Маркес катастрофира тежко в първата надпревара на Херес и счупи дясната си ръка. Няколко дни след това претърпя операция и пробва да се завърне в Гран при на Андалусия, но се установи проблем с титаниевата планка, използвана за фиксиране на фрактурата и се наложи да бъде опериран повторно. Проследявайки напредъка на своето възстановяване, Марк, съвместно с екипа на Хонда и няколко лекари реши да отложи своето завръщане за сезон 2021

Преди няколко дни испанецът направи тестове на пистата Каталуния с модифициран мотор RC213V-S.

„След последната среща с медицинския ми екип бях посъветван да не взема участие в двете състезания на Лосаил. Възстановяването ми върви по план и нямам търпение отново да съм на пистата. Продължаваме да работим по предварителната ни програма и иска да се върна когато съм в най-добра форма“, сподели Маркес.

Негов заместник отново ще бъде тест пилотът на HRC Щефан Брадл.