Начало MotoGP News Марк Маркес ще посети падока на MotoGP в Австрия

Марк Маркес ще посети падока на MotoGP в Австрия

366
0
Марк Маркес, Хонда
Марк Маркес, снимка HRC

Марк Маркес ще посети падока на MotoGP в Австрия. Шесткратният световен шампион в кралския клас ще проследи прогреса на Хонда докато все още се възстановява от операция на дясната раменна кост.

Последното участие на Маркес в световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ бе в края на май на пистата Муджело. Тогава испанецът обяви, че ще се подложи на четвърта операция на дясната ръка. 29-годишният състезател все още изпитваше затруднения след като катастрофира тежко на пистата Херес през 2020 г. и контузи десния си крайник.

Последната хирургическа интервенция бе извършена в клиника Майо в САЩ в Рочестър, Минесота. Сега Маркес продължава рехабилитацията си според предварителните планове. Испанецът ще се свърже отново със мотор на Ред Бул. Пилотът на Репсол Хонда иска да получи актуална информация за развитието на RC213V.

„Хонда се намира в критичен момент. Говоря много с екипа си и се опитвам да разбера мотоциклета за 2022 г. , както и това, което се случва в момента, заяви Маркес в съобщение на HRC.

Ето защо ще отида в Австрия, за да говоря с всички и да се срещна с персонала от Япония. Искам да работим за бъдещето на този мотоциклет. Всички се трудим заедно, печелим заедно, губим заедно и ще се върнем заедно. Говоря много и със Щефан Брадл. Ние със Санти работим заедно и тестваме нещата. И двамата знаят какъв в моя стил на каране.“

Още в Муджело казах, че ще бъда у дома, но искам да остана свързан с MotoGP. При предишната операция се откъснах твърде много от падока. Сега искам да съм по-близо до пистата. Смятам, че така завръщането ми ще е по-леко.“

Маркес сподели актуална информация за възстановяването си 10 седмици след операцията.

„В края на август ще имам още един медицински преглед. След него ще можем да направим още една стъпка в рехабилитацията и наистина да започнем да натискаме и да изграждаме мускули. Някои дни са по-добри от други. Всичко това е част от пътуването.“

„Оставам оптимист. Все още не искам да казвам твърде много за сроковете, докато не получим тази проверка. Сега не е моментът да се насилваме прекалено много“, продължи Маркес.

29-годишният пилот разказа и за личната сиборба“ с контузията. Испанецът призна, че по време на състезанието на Херес през май е разбрал, ченещо трябва да се промени“ с подвижността и силата на ръката му. Пилотът на Репсол Хонда завърши на четвърта позиция въпреки всички проблеми.

„Боря се не два дни или два месеца, а цолове години. Миналия сезон спечели три състезания когато не се борих толкова много.“

В Херес разбрах, че нещо трябва да се промени. Беше трудно решение както физически, така и психически. Това е така не защото не се състезавам, а защото винаги имаш съмнение за ръката. Не мога да се подложа на друга операция. Убеден съм, че този път всичко ще бъде ок. Обикновено тези мисли винаги са в задната част на съзнанието ми“, завърши Марк Маркес.

Шесткратният световен шампион заема 14-та позиция във временното подреждане с актив от 60 точки. Въпреки отсъствието си, Маркес продължава да бъде най-предно класирания състезател на Хонда.

Все още не се знае кога той ще се завърне в MotoGP. Най-оптимистичните прогнози са това да се случи във финалния кръг на пистата Рикардо Тормо или на следсезонните тестове.