Начало MotoGP News Маркес се адаптира доста добре към мотора на Дукати

Маркес се адаптира доста добре към мотора на Дукати

1024
0
Марк Маркес
Марк Маркес, снимка Грезини Дукати

Марк Маркес разкри подробности относно първия си тест с Грезини. Испанецът призна, че се е адаптирал по-добре от очакваното по време на теста във Валенсия. Маркес добави, че все още има много неща, които да научи, преди да започне да се бори за добри резултати.

Маркес имаше договор с Хонда до края на 2023 г. 30-годишният състезател получи разрешение да тества мотора на Дукати след приключването на редовния сезон. Разбира се, Маркес нямаше право да споделя публично първите си впечатления от италианската машина

Испанецът показа добра скорост по време на неофициалния си дебют с мотор на Дукати. Той даде четвърто време в края на тестовия ден и се усмихваше в бокса.

В началото на новата година шесткратният световен шампион най-накрая можеше да говори за новия си мотор. Той разкри, че е адаптирал доста по-бързо от очакваното. Маркес добави, че моторът на Дукати няма нищо общо с този на Хонда.

„Успях да се адаптирам към него много по-бързо, отколкото очаквах“, сподели Маркес в края на миналата година.

„Времето излезе на таблото, без да го търся твърде усилено. Дукати е коренно различен мотоциклет [спрямо Хонда] и с различен стил. Качвам се на шампионския мотор, който вече е в моите ръце.. Има много пилоти, които да доста бързи с този мотор“, добави испанецът.

Маркес беше доста бърз от самото начало на първия си тест с Дукати. Пилотът на Греизин завърши на по-малко от две десети спрямо лидера Маверик Винялес с Априлия.

„Скоростта е налице, но все още имам много неща, които трябва да разбера. Това е не толкова за да стана по-бърз, а за да бъда по-постоянен.“, обясни Маркес.

„Нуждая се от повече време най-вече по отношение на комуникацията с отбора. Работих с една група хора в продължение на 11 години. Сега съм с нова група, която ме прие много добре и това винаги е хубаво“, заключи Марк Маркес. Испанецът не успя да докара със себе си своя рейс инженер, както и част от екипа си от Хонда.

Маркес ще вземе участие в официалното представяне на отбора на 20 януари. После ще се качи отново на мотора по време на официалните пресезонни тестове в Малайзия две седмици по-късно. Испанецът прекара Нова година заедно със своя брат и съотборник Алекс.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Marc Márquez (@marcmarquez93)