Начало MotoGP News Maркес ще се състезава в Съединените щати

Maркес ще се състезава в Съединените щати

253
0
Maрк Маркес
Maрк Маркес, снимка HRC

Марк Maркес ще се състезава в Съединените щати. Испанецът се завръща в световния шампионат на MotoGP след консултация с медицинския екип. Шесткратният световен шампион отново ще кара за отбора на Репсол Хонда, заедно с Пол Еспаргаро, след като пропусна Гран при на Аржентина поради проблеми със зрението.

Маркес получи разрешение да се върне в състезанията от кралския клас след падането му в загрявката за Гран при Индонезия и последвалата диагнозадиплопия. Състезателят на Репсол Хонда завърши консервативния си план за лечение и е готов да се завърне в действие в 4-ия кръг на Гран при на Америка в Остин, Тексас. Преди да замине за САЩ, той направи няколко обиколки с мотор Хонда CBR600RR на пистата Aлкарас.

Рекордът на Maрк Маркес на пистата в Тексас говори сам за себе си. Испанският състезател се размина с победата само веднъж. Това се случи през сезон 2019, когато катастрофира, докато водеше с убедителна преднина. Въпреки всички постижения на Circuit Of The Americas (COTA) Маркес не преследва незабавна слава. Неговата цел е да продължи изграждането на усещането си и скоростта на новата машина на Хонда.

Разбира се, че съм много щастлив да се върна, особено на една от любимите си писти. Независимо от ситуацията, наистина ми харесва да карам в Тексас и имам невероятни спомени от там. Имаме още работа за вършене след пропуснатите две състезания и целия уикенд в Аржентина. В момента не съм тук, за да си поставям цели. Има много неща, които трябва да се направят и обмислят. Важното е, че този уикенд отново ще съм на мотора на Хонда“, сподели Маркес. 

Неговият съотборник Пол Еспаргаро пристига в Съединените  щати, за да докаже, че има какво да прави, след като катастрофира в Аржентина. Въпреки трудната квалификацията на пистата Термас де Рио Ондо, Еспаргаро и неговият екипаж направиха всичко възможно, за да направят силно състезание, което показа повече от потенциала на пилота и мотоциклета преди падането, което го лиши от възможността да се бори за място на подиума.

„След разочарованието от последното състезание, очаквам с нетърпение да карам отново тази седмица. Остин не беше най-лесната писта за нас миналата година, но с новия мотор е интересно да дойдем и да сравним това, което направихме миналата година. Изглежда, че тази година ще има голяма битка за световната титла. Трябва да се върнем към печеленето на точки и да организираме уикенди както в началото на годината. Време е да съберем още точки и да започнем да се борим за победи“, заяви Пол Еспаргаро.