Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Алфа Таури е доста назад в развитието спрямо Ред Бул

Марко: Алфа Таури е доста назад в развитието спрямо Ред Бул

1417
0
Алфа Таури AT01
Алфа Таури AT01, снимка: Рд Бул Контент Пуул

Алфа Таури е 3 до 6 месеца назад в развитието на колата спрямо Ред Бул. Това заяви главният съветник на „биковете“ Хелмут Марко. Малкият отбор на Дитрих Матешиц от този сезон е с ново име, за да се промотира новият моден бранд Алфа Таури.

На 14 февруари екипът от Фаенца показа новата кола АТ01, която е и с нова цветова схема. Мнозина специалисти определиха колата като много подобна на тази на Ред Бул от миналия сезон – RB15. Подобно нещо изглежда логично с оглед на това, че двата тима имат един собственик. Според Марко по AT01 има още много работа.

„В Алфа Таури са 3 до 6 месеца назад спрямо Ред Бул по отношение на развитието, каза Марко пред Auto Motor und Sport. – Ребрандирането на Торо Росо към Алфа Таури е и трансформация на тима от дъщерен на Ред Бул към сестрински.

Всичко, което може да се използва от големия отбор и е позволено от правилата, ще отиде в Алфа Таури. Очакваме тимът да бъде водещ сред тези в средата на колоната.“

Ред Бул и Алфа Таури потвърдиха кои пилоти ще карат за двата тима на първите тестове в Барселона от 19 до 21 февруари. За големия отбор в сряда зад волана ще е Макс Верстапен, а в четвъртък Алекс Албон. В петък двамата ще си поделят деня, като до обяд обиколки ще върти Макс.

При Алфа Таури в първия ден AT01 ще кара Дани Квят, а във втория Пиер Гасли. Двамата ще си поделят последния 3-и ден.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter