Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Мерцедес са с 15 км/ч по-бързи, не знам какво бихме могли...

Марко: Мерцедес са с 15 км/ч по-бързи, не знам какво бихме могли да направим

5219
0
Кристиан Хорнер, Хелмут Марко
Кристиан Хорнер и Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко бе доволен от двойния подиум на Ред Бул в Гран при на Турция, но сподели притесненията на екипа, че съперниците от Мерцедес са с по-висока скорост. Той сподели пред австрийските телевизии, че екипът е извлякъл максимума от ситуацията, в която се намираше на Истанбул парк. Макс Верстапен и Серхио Перес се класираха втори и трети в надпреварата, която бе спечелена от Валтери Ботас (Мерцедес).

„Трябва да измислим нещо, защото Мерцедес са страшно бързи на правите. Скоростта им бе с почти 15 км/ч по-висока в Истанбул, както когато се кара с DRS“, заяви Марко

„Така е от Силвърстоун насам и разликата само се увеличава… Това превъзходство при двигателите не знам какво е и какво бихме могли ние да направим. Необходимо е да оптимизираме шасито още повече, за да балансираме някак нещата.“

Марко допълни, че не знае дали от Хонда могат да направят още нещо по въпроса. 78-годишният австриец все пак изрази задоволство от двойния подиум.

„Извлякохме максимума от ситуацията. Управлението на гумите бе решаващо, не поехме рискове и през цялото време внимавахме. Чеко направи фантастично състезание, върнахме си лидерството в шампионата (с Верстапен). Много сме щастливи“, посочи той.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер също посочи по-високата скорост на Мерцедес по време на Гран при на Турция.

„Скоростта на правата на Люис [Хамилтън] беше с 15 до 20 км/ч по-висока. Трябва да намерим малко повече темпо. Може да са карали в различна конфигурация“, каза англичанинът.

По въпроса за подозренията, които Ред Бул и Ферари имаха относно задвижващите системи на Мерцедес Хорнер заяви, че е следвана обичайната практика

„Нека да уточня. Не сме протестирали срещу нищо. Зададохме въпроси, както правят всички отбори. Не само Ред Бул – други производители също повдигнаха въпроси и продължават да го правят. Работата на ФИА е да извършва контрола“, допълни той.

От Скай Германия попитаха Тото Волф директно каква е тайната за подобрената скорост на Мерцедес.

„V12“, отговори шефът на Мерцедес. „Не казвайте на никого!“