Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко потвърди, че от Ред Бул са търсили Льоклер, съжалява, че договорът...

Марко потвърди, че от Ред Бул са търсили Льоклер, съжалява, че договорът на Норис е дълъг

4688
0
Шарл Льоклер, Макс Верстапен, Ландо Норис
Шарл Льоклер, Макс Верстапен и Ландо Норис; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко потвърди, че от Ред Бул са се свързали с Шарл Льоклер по-рано тази година, за да проверят дали има някакъв вариант монегаскът да напусне Ферари. Освен това изрази съжаление, че Ландо Норис има договор чак до 2025 г., критикувайки непостоянството в представянето на Серхио Перес през настоящия сезон във Формула 1.

„Място в Ред Бул е едно от най-желаните в целия спорт. Но от друга страна получаваш Макс Верстапен като съотборник и опонент. Трябва да си изключително силен характер“, посочи Марко, цитиран от италиански източници и пред телевизия Сервус.

„Перес е сред най-добрите пилоти от последните години и печели състезания. Същевременно не е постоянен. Не винаги е фокусиран. Но има договор и за 2024 г., а Ландо Норис е с контракт до 2025 г. Защото иначе (Норис) би бил сред кандидатите. (С Льоклер) имаше разговори към края на май, за да проверим дали има някакъв шанс да напусне Ферари. От Астън Мартин бяха пробвали същото преди нас. Те търсят топ пилот за времето, когато [Фернандо] Алонсо си тръгне от тима“, продължи Марко

Като младост и скорост Норис би паснал на екипа. Серхио от друга страна е вече над 30-годишен и ще има четвърто дете. Вече има други интереси, така че да видим какво ще стане по-нататък“, каза още 80-годишният австриец.

От Ред Бул искали да привлекат Норис в академията си по средата на сезон 2018, когато британецът се състезава във Формула 2. Идеята е била да замести след това Брендън Хартли в Торо Росо.

„Преди години бяхме постигнали споразумение с Норис за Торо Росо, докато мениджърът му не разбра, че има опция за договор с Макларън“, каза Марко.

Връщането на Даниел Рикиардо на грида като титуляр бе най-сериозната причина за съмнения дали Перес ще изкара договора си с Ред Бул. Австралиецът обаче счупи метакарпална кост на лявата си ръка в началото на уикенда в Зандвоорт. На неговото място дойде Лиам Лоусън. Новозеландецът е кадър на академията на Ред Бул. Той обаче бе пренебрегван два пъти от Милтън Кийнс – при наемането на Ник де Врис и след това връщането на Рикиардо.