Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: През уикенда в Япония Цунода бе на нивото на Макс и...

Марко: През уикенда в Япония Цунода бе на нивото на Макс и Алонсо

1227
0
Юки Цунода
Юки Цунода; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Представянето на Юки Цунода по време на уикенда за домашната му Гран при на Япония бе на нивото на Макс Верстапен и Фернандо Алонсо, заяви Хелмут Марко. Съветникът на Ред Бул в F1 напоследък не пести суперлативите по адрес на японския пилот.

„Юки се справи сензационно добре при втория старт. Маневрите му при изпреварванията бяха шоуто на деня в състезанието. Феновете бяха на седмото небе. През миналия уикенд той бе на нивото на Макс, Алонсо и компания. Беше без грешка при цялото напрежение заради това, че бе домашната му надпревара“, заяви Марко

„Чеко (Серхио Перес – б.р.) също бе много стабилен. Нямаше късмет при спирането в бокса, но се върна в играта със страхотна маневра срещу [Люис] Хамилтън. Определено това е най-добрият му сезон досега“, допълни австриецът.

Марко правеше подобни коментари и по време на самия уикенд на пистата Сузука. Комплиментите му към Цунода се възприемат като знак, че японецът е сериозен кандидат за мястото на Перес, ако в Ред Бул решат да го сменят. Договорът на мексиканския състезател е до края на 2024 г.

„Въртенето на мелницата със слухове относно пазара на пилоти толкова рано – началото на април е – според мен се дължи на два фактора. Първо на това, че Хамилтън обяви толкова рано преминаването си във Ферари. И второ, ако се вярва на падок радиото, Ауди иска много скоро решение от Карлос Сайнц. От Астън Мартин също оказват натиск в няколко посоки. Ние не участваме в тези игрички. Няма да чуете нищо от Ред Бул Рейсинг по отношение на персонал до средата на сезон“, коментира Марко.

Второто място в Ред Бул е предмет на обсъждане отпреди началото на сезон 2024 във Формула 1. Представянето на Серхио Перес в началото на състезателната година обаче е много стабилно. Мексиканският пилот бе втори и при трите победи от четири старта на съотборника си Макс Верстапен. Самият Перес сподели в Япония, че очаква до месец да е наясно какво ще прави догодина.