Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Решението за мястото в Ред Бул ще бъде взето най-късно преди...

Марко: Решението за мястото в Ред Бул ще бъде взето най-късно преди Коледа

2468
0
Макс Верстапен, Алекс Албон
Макс Верстапен и Алекс Албон; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Последното състезание от сезон 2020 вече е история и в Ред Бул трябва да вземат решение кой ще е съотборник на Макс Верстапен през 2021 г. Съветникът на тима от Милтън Кийнс Хелмут Марко заяви многократно през последните седмици, че след Гран при на Абу Даби всичко ще бъде внимателно анализирано. На пистата Яс Марина той повтори това и се очаква да има яснота до няколко дни. Австриецът лети днес за Великобритания.

„В предходната надпревара в Бахрейн [Алекс] Албон не се представи най-добре, но не искаме да правим прибързани изводи. Решение ще бъде взето до няколко дни. [Серхио] Перес го наблюдаваме през втората половина от сезон“, продължи той пред Клайне Цайтунг.

„В понеделник летя за Англия и решението ще бъде взето най-късно преди Коледа“, заяви Марко

Настоящият титуляр Албон и Перес са основните имена, спрягани за втория кокпит в Ред Бул. Отделни наблюдатели смятат, че и Нико Хюлкенберг все още има някакъв шанс. Според други обаче германецът отдавна не е сред кандидатите.

Албон се класира четвърти в Гран при на Абу Даби и дели шесто място в генералното класиране за сезон 2020 с Карлос Сайнц. Двамата имат по 105 точки.

Алекс определи финалния състезателен уикенд за годината като може би най-добрия си във Формула 1 досега

„Очевидно е колко голямо бе напрежението преди този старт. Единствената ми цел бе да се съсредоточа върху представянето си и да свърша максимално добра работа. Гордея се как се справих при тези обстоятелства. Чувството да докажа на всички, че съм достатъчно силен чисто ментално, за да се справя с всички приказки и да продължа прогреса си, е страхотно“, коментира Албон.

„Ние като отбор никога не се отказваме. Получих огромна подкрепа от всички, работих упорито с инженерите, за да се почувствам по-удобно в колата. Сега само искам да се прибера у дома и да си почина със семейството си.“