Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Сайнц демонстрира, че Льоклер вероятно не е детето-чудо, за което мнозина...

Марко: Сайнц демонстрира, че Льоклер вероятно не е детето-чудо, за което мнозина го мислят

3852
0
Карлос Сайнц, Шарл Льоклер
Карлос Сайнц и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер не е толкова добър пилот, за колкото много хора го мислят и това бе показано от Карлос Сайнц, заяви Хелмут Марко. 78-годишният австриец каза пред немски издания, че испанският пилот не си е тръгнал от Ред Бул заради лошо представяне. Сайнц бе част от академията на екипа за млади таланти. Той бе тест пилот на Ред Бул и Торо Росо през 2013 г., а от 2015-та стана титуляр в тима от Фаенца, където кара до 2017-та. От Гран при на САЩ през сезон 2017 отиде в Рено, където бе и през 2018 г. В периода 2019-2020 г. бе пилот на Макларън преди от 2021-ва да премине във Ферари, където е съотборник на Льоклер.

„Карлос е много добър автомобилен състезател. Той не напусна Ред Бул заради (проблем с) представянето си. При всички случаи демонстрира, че Льоклер вероятно не е детето-чудо, за което мнозина го мислят“, заяви Марко

Австриецът вече направи прогноза, че Ред Бул и Мерцедес ще са фаворити и през сезон 2022. Той обаче мисли, че Ферари може да направи сериозен скок в представянето си при въвеждането на новите автомобили.

„Новите правила правят прогнозите трудни. Но ако Ферари отбележи сериозен прогрес в представянето си с новия болид, Карлос определено може да се бори за титлата“, допълни Марко.

През сезон 2021 Сайнц отбеляза четири подиума в дебютната си година като титуляр във Ферари. Той се класира пети в генералното класиране при пилотите, докато Шарл Льоклер бе седми. Испанецът събра актив от 164,5 точки срещу 159 за съекипника му. Общите усилия на двамата изведоха Скудерията до трето място при конструкторите. Шефът на екипа Матия Биното заяви наскоро, че през новия сезон целта на отбора ще е да гони победи.