Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Със сигурност си струва да обмислим Ръсел

Марко: Със сигурност си струва да обмислим Ръсел

2495
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

В последните седмици има слухове, че Мерцедес ще обяви привличането на Джордж Ръсел по време на уикенда за Гран при на Великобритания. Това към момента обаче не е официална информация и пред отбора, разбира се, има вариант да задържи настоящия си пилот, Валтери Ботас. Хелмут Марко заяви, че при подобен сценарий от Ред Бул несъмнено биха предложили място на британския пилот.

„Със сигурност си заслужава да обмислим Ръсел, имайки предвид представянето му в Уилямс. Проблемът е, че това е прекалено утопично. Ако Мерцедес го оставят да си тръгне, това би било такава издънка, каквато честно казано не бих могъл да си представя.“

Марко също така бе попитан дали от Ред Бул биха направили оферта на Ръсел. На това австриецът заяви, че ако информацията му е вярна, то отговорът на този въпрос е без значение.

Ръсел е част от програмата за млади пилоти на Мерцедес от 2017. Той се състезава за тима от Бракли в Гран при на Сахир през миналия сезон. Тогава той за пръв път бе по-бавен от съотборника си в квалификация, след като Ботас взе полпозишъна. Въпреки това, Джордж впечатли с представянето си и единствено грешка на отбора му попречи да завърши пред Валтери в надпреварата. В Гран при на Австрия миналата седмица пък Джордж класира Уилямс в Q3 за пръв път от 3 години.