Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко ще води разговори с Ред Бул: Групата се увеличи и сега...

Марко ще води разговори с Ред Бул: Групата се увеличи и сега включва Марк Матешиц, тайландците и Минцлаф

2465
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко ще води разговори относно бъдещето си в Ред Бул другата седмица, разкри самият той. 80-годишният австриец, чийто пост е съветник в екипа от Милтън Кийнс, потвърди по този начин предположението, което се роди вследствие на изявление от Ралф Шумахер. Бившият пилот от Формула 1 каза, че Ред Бул все още има нужда от Марко. Това се случи след финала на сезона, през който имаше слухове за борба за власт между Марко и Кристиан Хорнер.

„Ще има разговори другата седмица. Има различни тенденции и съответно различни варианти. Решенията все още са отворени, включително какво ще правя по-нататък. Настоящият ми договор е до края на 2024 г.“, заяви Марко

Изявлението бе направено пред австрийския телевизионен канал oe24. Марко често разговаря със сънародниците си и с немските им колеги, създавайки нерядко главоболия на пиар отдела на Ред Бул. Договорът му не е с тима от Формула 1, а директно с компанията от Залцбург. Той обаче е и действащ директор на Ред Бул Рейсинг, за което свидетелства регистрацията на компанията във Великобритания. Марко допълни, че ще води разговорите с малко по-различен ръководен състав, отколкото непосредствено след смъртта на Дитрих Матешиц в края на 2022 г.

„Групата се увеличи и сега включва Марк Матешиц (синът на австрийския милиардер – б.а.), тайландците (семейство Йоовидя, с които Матешиц основава Ред Бул и все още притежаващи 51% от компанията – б.а.) и Оливер Минцлаф.“

„Начинът, по който можехме да взимаме решения с Дитрих Матешиц, бе уникален. След приключилия наскоро сезон, заслепил всичко постигнато досега като успехи, съжалявах невероятно много, че не е жив да види какво спечелихме“, добави Марко.

Ред Бул участваше като спонсор във Формула 1 преди Дитрих Матешиц да реши да създаде свой отбор. Той купи Ягуар и го превърна в настоящия тим на Ред Бул. Малко след това се сдоби с втори екип – Минарди, превъплътил се в Торо Росо и впоследствие Алфа Таури. Марко получи безпрецедентен картбланш от австрийския милиардер за изграждането и работата на двата отбора. Те се познаваха и бяха приятели от десетилетия и Матешиц имаше безрезервно довери на бившия пилот.