Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тръгва ли си Марко? Ралф Шумахер: Ред Бул със сигурност още има...

Тръгва ли си Марко? Ралф Шумахер: Ред Бул със сигурност още има нужда от Хелмут

2579
0
Хелмут Марко, Кристиан Хорнер
Хелмут Марко и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Слуховете за вътрешна война за власт между Кристиан Хорнер и Хелмут Марко утихнаха преди края на сезон 2023. Появиха се отново след финала на състезателната година, но бяха засенчени от проверката на ФИА относно евентуална размяна на поверителна информация между човек от ФОМ и шеф на F1 тим и скандала с Тото и Сузи Волф. След като тази разправия приключи – поне публичната ѝ част, тук-там вниманието се върна към Ред Бул. В Милтън Кийнс празнуваха безпрецедентните си успехи от изминалата година, но някои коментари оставят усещането, че в екипа може да настъпят промени. Засега обаче няма нищо официално.

„Ред Бул със сигурност още има нужда от Хелмут Марко. Мога да си представя също така, че [Макс] Верстапен няма да позволи той да си тръгне. Той вече бе много ясен по въпроса. Докато Макс кара, няма да се променят много неща“, заяви Ралф Шумахер

„Разбира се, Хелмут може да е доста строг понякога. Но когато инвестираш пари в някого, може да очакваш нещо от него. Така че подходът му към младежите може и да е добър. Такъв, какъвто бе преди време. В крайна сметка във Формула 1 значение има единствено и само представянето“, допълни бившият F1 пилот.

Според немски медии Верстапен заявил по-рано тази година по адрес на 80-годишния австрийски съветник на тима му: „Няма да позволя да го изгонят“. Слуховете се появиха в средата на октомври тази година и впоследствие бяха опровергавани многократно и от Хорнер, и от Марко. Това, разбира се, по никакъв начин не ги спря. Просто имаше моменти, когато се засилваха и други, когато утихваха. Последно официалният шеф на Ред Бул в F1 отново заяви, че няма никакъв повод за подобни приказки.

„Подобни неща трябва да се приемат с голяма доза хумор. Всичко е толкова далеч от истината… За съжаление в такъв свят живеем. Някой напише нещо в някакъв непознат бразилски уебсайт. Докато се преведе на четири различни езика то изведнъж се превръща в… Често такива неща заживяват собствен живот, а по принцип в тях няма никаква истина“, посочи Хорнер

„Мисля, че достатъчно сме били наоколо (в спорта), за да не вярваме на всичко, което четем. С Хелмут се познаваме от 27 години. Винаги сме имали много силни и открити взаимоотношения. Нищо не се е променило помежду ни. А в такъв тип отношения важното е да са между хората, а не посредством медиите. Проблемът е, че журналистите нямат много материал за писане. А вероятно и някои от конкурентите ни се опитват да дестабилизират тима. Това е нормална практика в падока“, добави английският мениджър на Ред Бул в Гран при.