Начало Рали Маршавелов най-бърз на квалификациите във Велико Търново

Маршавелов най-бърз на квалификациите във Велико Търново

144
0

Константин Маршавелов  с  Мицубиши Лансер  Ево10 от екипа на КА-2 Рейсинг Тийм бе най-бърз в квалификациите на втория кръг от националния шампионат на затворен маршрут във Велико Търново. По трасето с дължина 2650  м той постигна 1:17,406 във втората сесия на серията Maxi.

В най-масовата серия Super от първа позиция ще стартира Тодор Тодоров (Мегапорт) с Фолксваген Поло, който постигна 1:29,217. Втори се класира Ерменко Ерменков (Контрол рейсинг) със Ситроен Саксо, който бе с 2 десети по-бърз от съотборника си Валери Петров.

Пилот на Мегапорт ще стартира от първа позиция и в серията RS. Това е Мирослав Ангелов, с ФИАТ Пунто. Той спечели квалификацията с време 1:26,418, постигнато във втората сесия. Втори се класира Димитър Кондев (Каменов рейсинг) с Опел Астра, а трети бе победителят от първия кръг на писта Серес Ангел Григорчев (Плевен Рейсинг) с Рено Клио. Четвърти остана шампиона за миналата година Станимир Урумов (Вромос Жакен) с Трабант.

В клас Махi Коцето Маршавелов спечели и двете квалификационни сесии, като във втората подобри значително постижението си. Победителят от първия кръг в Серес изпревари Пламен Камбуров (Автотранс рейсинг)  с Мицубиши Лансер Ево 9 имаше с 1,5 сек. Трети остана Илия Царски (Автоцар Рали Сервиз) с Мицубиши Лансер Ево9 , но с времето си от първия манш. Във втория той не стартира, за да съхрани ресурса на колата си. Нека припомним, че шампионът за миналата година отпадна на първия кръг в Серес заради повреда.