Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Борбата на Михаел е тежка

Маса: Борбата на Михаел е тежка

2958
0
Михаел Шумахер, Фелипе Маса
снимка: Мирко Щанге

Бившият пилот на Ферари Фелипе Маса заяви, че не спира да поддържа контакт със семейството на Михаел Шумахер и да се интересува и информира за състоянието на бившия си съотборник.

„Знам как се справя, но не бих искал да влизам в подробности. Онова, което трябва да знаете е, че ситуацията е трудна”, заяви бразилецът в интервю за Фокс Спорт. „Трябва да уважаваме обаче желанието на семейството му. Те не обичат да разпространяват информация. И кой съм аз, за да го направя!”

Според последните данни в италиански медицински издания, за които ClubS1 подробно в последния си брой, новите опити за лечение на седемкратния световен шампион са със стволови клетки.

Михаел Шумахер падна на ски преди повече от шест години и от тогава лекари се опитват да го възстановят в някаква степен с различни методи. Маса остава оптимист и се надява един ден да види Михаел дори отново да се появи на някоя писта.

„Мечтая и се моля всеки ден той да се подобри и да се появи отново в падока”, категоричен е Фелипе. През 2009 г. бразилецът сам преживя ужасен инцидент и бе между живота и смъртта. „Особено сега, когато синът му (Мик) се състезава вече във Формула 2, той ще иска да е до него, за да може да го насърчи. Моля се всеки ден за това.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.