Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса търсел справедливост за 2008 г.: За себе си и приятелите си,...

Маса търсел справедливост за 2008 г.: За себе си и приятелите си, страната и семейството си, за Ферари и феновете на Ферари

1383
0
Фелипе Маса
Фелипе Маса; снимка: Виктор Алекян

Фелипе Маса потвърди, че коментар на Бърни Екълстоун го е накарал да разгледа наново ситуацията около Гран при на Сингапур през 2008 г. Той обясни пред racingnews365.com, че се борел за справедливост.

„Бях наистина, наистина много изненадан от коментара на Бърни. Всички разбраха какво е станало, когато излезе наяве през 2009 г. После чухме, че Чарли [Уайтинг] знаел, Макс [Мозли] също. За мен това е несправедливост от страна на спорта. То показва, че може би всяко решение от правната страна на нещата не е било правилно. Затова взех решение да проуча ситуацията от тази гледна точка“, заяви Маса

„Не го правя за пари. За каквото и да е. Търся справедливост. Не само за себе си, но и за приятелите си, страната и семейството си, за Ферари и феновете на Ферари. В крайна сметка има толкова много неща. А и знаете ли какво означава титла за една страна? Може да я развиваш. Сега нямаме бразилски пилоти. Толкова неща. Всичко станало е част от играта. Когато имаш проблем с двигателя или сбъркаш например. Но случилото се в онова състезание е различна ситуация“, каза още бразилецът.

Виждането на Маса относно това кой какво кога знаел е доста странно. Още преди години в документален филм Макс Мозли обясни, че Чарли Уайтинг му е казал за ситуацията

Уайтинг, който бе рейс директор, разказа, че Нелсън Пике старши му е разказал какво е станало в Сингапур още в Бразилия през 2008 г.

„Бях му механик дълго време и си останахме добри приятели“, сподели Уайтинг, който почина през 2019 г.

„Дойде в офиса ми и си говорехме, когато изведнъж затвори вратата. Подпря я с крак, за да не влезе някой и тогава ми каза какво е станало в Сингапур. Общо-взето беше насочено срещу Флавио [Бриаторе]. На практика каза: „Флавио накара момчето ми да катастрофира““.

Пике старши потвърди след това, че е казал на Уайтинг в Бразилия. Впоследствие рейс директорът казва при разследването кога е научил точно за случая.